REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Giedrė Sankauskaitė

Bankrutavusio ir šiuo metu likviduojamo „Snoro" banko valdomą įmonę „Snoras Media", kuri valdo 34 proc. „Lietuvos ryto" akcijų, ketina įsigyti verslininko Beno Gudelio valdomos bendrovės „Fragrances International" antrinė įmonė „Big group".

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius naujienų portalui Ekonomika.lt teigė, kad pasikeitus įmonės valdytojams galima sulaukti pokyčių ir žiniasklaidos turinyje.

REKLAMA

„Praktika rodo, kad keičiantis valdytojams dažnai kinta ir žiniasklaidos turinys“, – sakė D. Radzevičius.

Pokyčius lemia ir vyr. redaktorius

D. Radzevičius taip pat teigė, kad vis dėlto, vertinti, kokių pokyčių tikėtis, galima tuomet, kada yra paskiriamas naujasis vyr. redaktorius. „Tai yra žmogus, kuris vienaip ar kitaip nusprendžiantis politikos kryptį“, – samprotavo LŽS pirmininkas. Naujienų agentūrai BNS B. Gudelis antradienį sakė matantintis daug galimybių ir stengsis spaudą išlaikyti nepriklausomą.

REKLAMA
REKLAMA

D. Radzevičius taip pat pastebi, kad „Snoras Media“ turi daug kreditorinių įsipareigojimų, taigi „įmonės ateitis priklausys ir nuo to, kiek ir ar iš viso bus investuojama į ją“.

Naujienų nesitiki

Tuo tarpu naujienų portalo „Delfi“ direktorius Aleksandras Česnavičius mano, kad pasikeitus „Snoras Media“ valdytojams didelių pokyčių „Lietuvos ryto“ grupės įmonėje nebus.

„Dramatiškų pokyčių „Lietuvos ryto“ strategijoje ar pozicijoje nebus“, – naujienų portalui sakė A. Česnavičius. Bendrovės „15min“ generalinis direktorius Tomas Balžekas naujienų portalui Ekonomika.lt taip pat teigė, kad pokyčių neverta tikėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra (Gedvydo – aut. past.) Vainausko aplinkos žmogus ir tai nėra netikėta“, – sakė T. Balžekas. – „Investuotojas jokios patirties žiniasklaidoje neturi, taigi manau, kad viskas veiks taip, kaip veikė iki šiol“, – apie pasikeitusius „Snoras Media“ valdytojus kalbėjo T. Balžekas.

Ekonomika.lt primena, kad kiti stambieji „Lietuvos ryto“ grupės įmonės akcininkai yra Lietuvos ryto" generalinis direktorius, vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas (25,5 proc. akcijų), generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Strimaitis (12,5 proc. akcijų) ir vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas Algimantas Budrys (8,1 proc. akcijų).

REKLAMA

2009 metais įsteigta „Snoras Media" tų pačių metų liepą pasirašė 34 proc. "Lietuvos ryto" akcijų įsigijimo sutartį. Sandoris galutinai baigtas 2010 metais sausį ir dabar "Snoras Media" yra didžiausia „Lietuvos ryto“ akcininkė.

„Snoras Media" pernai patyrė 14 tūkst. litų grynųjų nuostolių, tuo tarpu 2011 metais įmonė buvo uždirbusi 19 tūkst. litų pelno. Registrų centrui pateiktoje bendrovės 2012 metų veiklos ataskaitoje nurodoma, kad pernai ji veiklos nevykdė ir pajamų negavo.

„Lietuvos ryto" grupės įmonės leidžia dienraštį „Lietuvos rytas", savaitraštį „TV antena", valdo internetinį naujienų portalą lrytas.lt ir televizijos kanalą „Lietuvos rytas". „Lietuvos ryto" grupė taip pat valdo didžiausią leidyklą Lietuvoje, kurioje spausdinami populiariausi Lietuvos laikraščiai ir žurnalai ir kiti leidiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų