REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du iš trijų tėvų skatina savo vaikus saugiai naudotis išmaniaisiais telefonais ar patys tuo pasirūpina, skelbia telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“. Beveik penktadalis tėvų tvirtina, kad išmaniuoju savo atžaloms leidžia naudotis neribotai, nes taip skatina jų savarankiškumą.

Išmanieji telefonai yra naudingi mokantis, bendraujant ir dirbant, tačiau jais pasiekiamas internetas atveria ir galimai žalingą informaciją. Atvykstantiems į mūsų salonus vaikams su tėvais parodome, kaip internete naršyti saugiai, tačiau tėvai vaikams papildomai turėtų papasakoti, kaip šiems elgtis ir bendrauti su nepažįstamais internete, kokio pobūdžio svetainėse jiems nederėtų lankytis ar kaip elgtis gavus neaiškią žinutę“, – sakė „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Liepos mėnesį atlikto tyrimo duomenimis, tik 2 proc. tėvų į vaiko išmanųjį telefoną įdiegę programėlių, kurios padėtų jį apsaugoti. 13 proc. prisipažino, kad jų rūpinimasis vaikų saugumu apsiriboja patikrinimu, kokias programėles įsidiegė jų atžala. Kaip vaikai turėtų elgtis internete, kokia informacija jie gali dalintis, ir kodėl reikia saugoti savo asmens duomenis, savo vaikams papasakoja tik keturi iš dešimties tėvų.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. Robbinso teigimu, „Bitės Išmaniųjų mokykloje“ į vaikų telefonus tėvai dažniausiai paprašo įdiegti „Sygic Family“, „MamaBear“ ar „Rūpestingi tėvai“. Pastaroji Lietuvos rinkoje buvo pristatyta prieš porą savaičių ir jau sulaukė didelio tėvų susidomėjimo.

REKLAMA

Labiausiai tėvai rūpinasi 7–11 metų amžiaus vaikais. Vėliau vis mažiau tėvų skiria dėmesio ir skatina saugiai naudotis išmaniųjų privalumais. Mažiausiai tuo rūpinasi 15-18 metų amžiaus vaikus auginantys tėvai – vaikų saugumas nerūpi daugiau nei pusei iš jų.

„Bitės“ užsakymu atliktas tėvų, kurių vaikai naudojasi išmaniaisiais, tyrimas atliktas liepos mėnesį. Rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ Omnibuso tyrime dalyvavo 1007 Lietuvos gyventojai nuo 18 iki 75 m. amžiaus, sakoma „Bitė Lietuva“ pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų