REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės posėdyje pritarta Kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymo pakeitimo projektui, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Juo siūloma atskirti kultūros ir kūno kultūros ir sporto sričių rėmimo reglamentavimą ir vietoj šiuo metu veikiančio Kultūros ir sporto rėmimo fondo, įsteigti du – Kultūros rėmimo fondą ir Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondą.

REKLAMA

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą Fondo lėšų administratorius yra Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, jam tenka ir visa atsakomybė, susijusi su Fondo veiklos finansavimu ir finansinėmis ataskaitomis, nors Fondo lėšos dalijamos pusiau – Kultūros ministerijai ir Kūno kultūros ir sporto departamentui, o Fondo valdybos pirmininkas – Kultūros ministerijos atstovas.

Įsteigus du Fondus, būtų geriau organizuojamas abiejų sričių darbas, rėmimo struktūra taptų aktyvesnė ir lankstesnė. Tai užtikrintų kvalifikuotą ir kūno kultūros ir sporto, ir kultūros projektų ekspertizę, jų vykdymo kontrolę, sakoma pranešime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų