REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus apygardos teismas atmetė buvusio prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderio Valerijaus Ivanovo skundą dėl baudos skyrimo už Stalino portreto demonstravimą.

REKLAMA
REKLAMA

V.Ivanovui palikta Vilniaus miesto apylinkės teismo birželį skirta 750 litų bauda, BNS informavo Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis.

REKLAMA

Pagal šį teismo sprendimą, iš V.Ivanovo turi būti konfiskuotas plakatas su sovietų diktatoriaus Stalino portretu, kurį jis laikė Antakalnio kapinėse, Vilniuje minint pergalės prieš fašizmą dieną.

Aukštesnės instancijos teismas V.Ivanovo skundą išnagrinėjo penktadienį.

Už sovietų komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimą, naudojimą susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitokį demonstravimą įstatymas numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaida skelbė, kad gegužės 9 dieną Vilniaus Antakalnio kapinėse minėta pergalės prieš fašizmą Antrajame pasauliniame kare diena. Oficialiame renginyje dalyvavo Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Armėnijos, Kazachstano ambasadoriai, taip pat Lietuvos veteranų organizacijų nariai.

Prie kapinių įėjimo stovintis buvęs judėjimo „Jedinstvo“ lyderis V.Ivanovas rankose laikė du plakatus su sovietinių maršalų ir diktatoriaus Josifo Stalino atvaizdais.

V.Ivanovas 1997 metų liepą buvo nuteistas kalėti vienerius metus už žuvusiųjų 1991 metų sausio 13-ąją šmeižimą. Knygoje „Lietuviškas kalėjimas“ jis, be kita ko, tvirtino, neva visos 1991-ųjų sausio 13-osios aukos yra lietuvių falsifikacija, o sovietų armija Vilniuje neužmušė nė vieno laisvės gynėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bausmę jis atliko tuometinėje Alytaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje. V.Ivanovui išėjus į laisvę, tuometinis vidaus reikalų ministras Vidmantas Žiemelis buvo išsiuntęs teikimą teismui dėl šio Rusijos piliečio išsiuntimo iš Lietuvos.

Beveik po dešimties metų V.Ivanovas sulaukė antro nuosprendžio – incidente su televizijos humoro laidų vedėju Algiu Ramanausku jis buvo pripažintas kaltu dėl viešosios rimties sutrikdymo, jam skirta laisvės apribojimo bausmė vieneriems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų