REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liūdnai pagarsėjusį Papua ir Naujosios Gvinėjos kulto lyderį, vadintą Juoduoju Jėzumi, už jaunų mergaičių ritualinį žudymą negyvai užkapojusi minia jį dar ir kastravo, pranešama pirmadienį.

Liūdnai pagarsėjusį Papua ir Naujosios Gvinėjos kulto lyderį, vadintą Juoduoju Jėzumi, už jaunų mergaičių ritualinį žudymą negyvai užkapojusi minia jį dar ir kastravo, pranešama pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stevenas Tari, kuris anksčiau buvo nuteistas už išžaginimą ir  įtartas kanibalizmu, šių metų kovą kartu su kitais 48 kaliniais pabėgo iš Madango kalėjimo šalies rytuose, slapstėsi, o ketvirtadienį buvo nužudytas atokiame kaime už maždaug 20 kilometrų nuo Mandango.

REKLAMA

Dabar pradėjo aiškėti siaubingos jo mirties detalės.

Laikraštis „The National“ rašo, kad S.Tari pagavo 80 vyrų, kad jis buvo nužudytas, iškastruotas, o paskui už aplink kaklą aprištos nendrės nutemptas prie negilios duobės, į kurią ir buvo įmestas.

Lavoną penktadienį iškasė policija, kalėjimų ir sveikatos apsaugos darbuotojai. Modiliono ligoninės gydytojas Juithas Gawi sakė, kad ant palaikų buvo matyti daugybė peiliu padarytų žaizdų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis buvo kapojamas, o abi jo rankos, kojos, krūtinė ir pilvas buvo badomi peiliais. Iš pilvo net išvirto žarnos. Be to, jis buvo kastruotas", – sakė J.Gawi.

Buvęs liuteronų pastorius S.Tari, daugelio vadinamas Juoduoju Jėzumi, 2010 metais buvo pripažintas kaltu dėl žaginimų, kurių aukomis tapo jo krikščioniškos kilmės sektai priklausiusios merginos, ir buvo nuteistas kalėti 10 metų.

Tuo metu jis turėjo tūkstančius sekėjų kaimuose, tarp jų – ginkluotų apsaugininkų būrį, ir vadovavo vienai iš sektų, priskiriamų prie Papua Naujojoje Gvinėjoje paplitusių „krovinių kultų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per savo „kultūrinę liturgiją“ jis aiškindavo, jog merginoms lemta tapti jo žmonomis, nes tokia esanti Dievo pranašystė.

Pranešta, kad S.Tari buvo nužudytas, kai užpuolė vieną gėlininkę, kuri buvo apgaule įtraukta į šį kultą. Tuomet įtūžę kaimo gyventojai apsupo sektos lyderį ir jo bendrininką ir abu juos užmušė.

S.Tari buvo nužudytas praėjus maždaug savaitei po to, kai, kaip įtariama, nužudė vieną moksleivę.

Kai S.Tari 2007 metais buvo sučiuptas, daugelis kaltino jo kultą praktikuojant kanibalizmą ir kruvinus aukojimo ritualus, tačiau policija jam pateikė kaltinimus tik dėl išžaginimo.

REKLAMA

Papua Naujojoje Gvinėjoje neretai pasitaiko incidentų, susijusių su juodąja magija, kerėjimais ir kanibalizmu.

Pernai policija suėmė dešimtis žmonių, siejamų su numanomu kanibalų kultu. Jo nariai kaltinami nužudę bent septynis žmones, valgę jų šviežias smegenis ir virę sriubą iš jų penių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų