REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kalnų slidinėjimas: geriausia reklama – nuoširdus darbas

Treniruotės“Snow Arenoje” ir lauke, vaizdo įrašų peržiūros, diskusijos apie viską. Tokiu ritmu gyveno jaunieji klubo “Alpių aidas” kalnų slidinėjimo stovyklų dalyviai

REKLAMA
REKLAMA

“Geriausias reklama - kai vaikai savo draugams pasakoja apie tai, kaip smagu ir įdomu dirbti su treneriu ir pakviečia bendraamžius prisijungti”, - teigė kalnų slidinėjimo specialistė Anžela Aleksandravičienė.

REKLAMA

Iš Ukrainos kilusi, bet jau daug metų gyvenanti Lietuvoje trenerė kartu su savo vyru Vytautu įkūrę klubą “Alpių aidas”, šią vasarą surengė vaikams net penkias kalnų slidinėjimo stovyklas Druskininkuose.

Stovyklose dalyvavo vaikai nuo 6 iki 12 metų. Dauguma - pradedantieji, bet buvo ir tokių, kurie slidinėja ne pirmus metus.

Kai kuriose stovyklose drauge darbavosi ir Aleksandravičių treniruojama jaunųjų sportininkų grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Pratybos - ne tik ant sniego

“Kai kuriuos vaikus aš pati buvau pastačiusi ant slidžių, kai kurių ir tėvus esu išmokiusi slidinėti. Tėvai buvo labai patenkinti, galėdami leisti vaikus į stovyklą. Nes iš Vilniaus ir Kauno dažnai nepavažinėsi į Druskininkus, o čia vaikai savaitę galėjo slidinėti kasdien. Kai kurie vaikai dalyvavo ne vienoje stovykloje, o keliose”, - teigė A.Aleksandravičienė.

Daugkartinė Lietuvos čempionė džiaugėsi, kad pasiekė tikslą - ir tėvai, ir jų atžalos pareiškė norą nesustoti, treniruotis toliau. Iš viso vasarą stovyklose dalyvavo apie 15 jaunųjų kalnų slidinėjimo mėgėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stovyklautojai ne tik slidinėjo. Ryte, po mankštos ir pusryčių vykdavo ankstesnės dienos vaizdo įrašų peržiūros, analizuojami nusileidimai, jų metų daromos klaidos. “Nufilmavome juos jau pirmą dieną. Ir po to sulyginome su paskutinės dienos įrašu. Pažanga buvo akivaizdi”, - tikino trenerė.

“Snow Arenoje” pratybos kasdien trukdavo po dvi valandas. Daugiausia laiko vaikai atlikdavo įvairius slidinėjimo techniką įsisavinti padedančius pratimus, bet turėjo progos ir laisvai paslidinėti.

Svarbu - taisyklingi pradmenys

Patyrusi trenerė pastebėjo, kad Lietuvoje labai mažai tėvų kreipiasi į instruktorius norėdami išmokyti vaikus kalnų slidinėjimo pradmenų. Dažniausiai, nors ir būdami savamoksliai, bando mokyti patys ir moko tokios technikos, kokia slidinėja patys.

REKLAMA

“Po to treneriams reikia iš naujo mokyti vaikus taisyklingos technikos. Tai daug sunkiau, nei pradėti nuo nulio. Bet yra ir suprantančių, kad tik patyrę instruktoriai, žinantys ne tik praktiką, bet ir teoriją, išmokys vaiką taisyklingai slidinėti, o ne paprasčiausiai nusileisti nuo kalno. Kiekvienas posūkis turi savo fazes - pradžią, vidurį, pabaigą. Ir jas reikia atlikti teisingai. Nebūtinai išmokti ir po to sportuoti. Vaikai galės slidinėti savo malonumui, bet taisyklingai”, - aiškino A.Aleksandravičienė.

Geriausia reklama - darbas

Sukviesti vaikus į kalnų slidinėjimo pratybas “Alpių aido” atstovai mėgino mokslo metais važinėdami į Vilniaus mokyklas. Tačiau ten neatsirado vaikų, kuri prisijungtų prie klubo.

REKLAMA

“Jei tėvai neslidinėja, vaikas net norėdamas tikriausiai sunkiai įkalbės juos leisti į kalnų slidinėjimo treniruotes. Žinoma, būtų geriausiai, jei pavyktų nusivežti į Druskininkus visą grupę vaikų ir pastatyti juos ant slidžių. Taip gal pavyktų kelis sudominti”, - mano trenerė.

Jos nuomone - geriausia reklama yra trenerio atsidavimas darbui, mokėjimas sudominti vaikus, dėmesys visiems neišskiriant nei vieno. “Vaikai tai jaučia ir perduoda kitiems. Taip pas mane atėjo ne vienas auklėtinis. Aš labai myliu vaikus, mėgstu su jais dirbti, ugdyti asmenybę. Viską darau iš širdies, tai mato ir tėvai, todėl drąsiai man patiki savo auklėtinius”, - sakė A.Aleksandravičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenerė juokėsi, kad rūpestingos motinos prieš stovyklas įspėja, jog jų atžalos nemėgsta vieno ar kito patiekalo: “Stovykloje jie valgo viską.”

Nemažai “Alpių aido” auklėtinių ne tik slidinėja, bet ir žaidžia tenisą. “Ši sporto šaka naudinga kalnų slidininkams, nes joje reikia tvirtų kojų, geros reakcijos. Fizinio pasirengimo užsiėmimuose daug dėmesio skyrėm specialioms kalnų slidinėjimo fizinėms savybėms ugdyti. Labai gerai ir pažaisti futbolą, kitus žaidimus. Tai stovyklose ir darėme”, - pasakojo trenerė, svajojanti suburti ne tik berniukų, bet ir talentingų mergaičių komandą ir išugdyti ją iki tarptautinių varžybų lygio.

REKLAMA

Pavyzdys - jauni sportininkai

Stovyklose dalyvavusiems vaikams noro treniruotis pridėjo ir puikūs pavyzdžiai, kuriuos jie matė šalia - A.Aleksandravičienės treniruojamus sportininkus.

Vos pernai slidinėti pradėjęs 9 metų Oskaras Karlavičius jau dabar svajoja dalyvauti Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) vaikų varžybose, prieš dvejus metus ant slidžių atsistojusi 16-metė Greta Piliponytė taip pat rengiasi tarptautiniams startams, o absoliučia Lietuvos čempione jau spėjusi tapti 14 metų Eglė Augustaitytė FIS vaikų varžybose jau taikosi ir į prizininkų pakylą.

REKLAMA

“Vaikai mato, ką galima pasiekti per palyginus trumpą laiką. Todėl dar smarkiau dirba”, - teigė trenerė.

Planuoja naujas stovyklas

Nuo rugsėjo vidurio “Alpių aidas” ketina rengti stovyklas vaikams savaitgaliais.

“Bandysime rasti rėmėjų, kurie parūpintų transportą ir penktadienį vakare atvežtų vaikus į Druskininkus. Iškart surengsime treniruotę, dar dvi vyks šeštadienį ir sekmadienį. Bus labai naudinga. O jei atvažiuos bet du ar tris kartus per mėnesį, dar greičiau tobulės”, - paaiškino A.Aleksandravičienė.

Pirma sezono kelionė į tikrus kalnus planuojama spalio pabaigoje per moksleivių atostogas. Drauge keliauti į Austriją “Alpių aidas” kviečia ir tėvus su vaikais. “Kuo daugiau susirinks, tuo bus įdomiau. Atidarysime sezoną”, - ragino trenerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų