REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šiaurinėje Italijoje, Bolonijos regiono Mordano rajone nustatytas dar vienas didelio patogeniškumo H7 paukščių gripo atvejis. Pavojingas virusas patvirtintas paukštyne, kuriame buvo laimoma daugiau nei 120 tūkstančių vištų. Tai jau ketvirtas šios pavojingos ligos protrūkis Italijoje šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė Italijos veterinarijos specialistai, kol kas neatmetama versija, kad ligą išplatino laukiniai paukščiai, tačiau didžiausia tikimybė, kad pavojingu virusu paukščiai užsikrėtė nuo kaimyninio paukštyno, kuriame prieš savaitę buvo nustatytas tokio paties tipo paukščių gripo protrūkis, dėl kurio buvo sunaikinta beveik 20 tūkst. vištų. Paukštynas Mordano rajone buvo įtrauktas į priežiūros zoną, nes yra įsikūręs netoli ankstesnio protrūkio vietos. Abiejuose paukštynuose buvo laikomos vištos dedeklės.

REKLAMA

Italijos veterinarijos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad sustabdytų paukščių gripo plitimą. Visos vištos paukštyne bus likviduotos, atlikta dezinfekcija, nustatytos apsaugos zonos.

,,Nors į Lietuvą gyvi paukščiai ir jų produktai iš užkrėstų Italijos rajonų neįvežami, tačiau vis pasikartojantys paukščių gripo atvejai neramina visos Europos veterinarijos specialistus. Dar kartą primename mūsų šalies paukščių laikytojams, kad iškilus bent menkiausiam įtarimui, nedelsiant kreiptųsi į savo veterinarijos gydytojus”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų