REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Donorų kraujas – aukso vertės

Vasarą padidėjus kraujo komponentų poreikiui ligoninėse viešoji įstaiga Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialas ne tik laukia dovanoti kraujo atvykstančių kraujo donorų, bet ir organizuoja mobiliosios brigados išvykas į miestiečių gausiai lankomas vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Minias maldininkų sutraukiančiuose Krekenavos Žolinės atlaiduose šiemet buvo ir viena naujovė – čia darbavosi Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo (NKCPF) mobilioji brigada. Daugiau nei septyniasdešimt kraujo donorų sutiko padovanoti savo kraujo tiems, kuriems jo labiausiai reikia. Ypatingą dovaną sergantiesiems padovanojo ir naujasis Panevėžio vyskupas ordinaras Lionginas Virbalas. Jis pats tapo kraujo donoru bei ragino į atlaidus susirinkusius tikinčiuosius padovanoti kraujo.

REKLAMA

Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo direktorės Ritos Vaitkienės teigimu, vasarą padidėjus kraujo poreikiui ligoninėse kiekvienas kraujo donoras yra aukso vertės. Vasarą didelė dalis kraujo donorų atostogauja, todėl, kaip pažymi NKCPF direktorė, kraujo donorų trūkumą siekiama kompensuoti vykstant į viešus renginius ir šventes. R. Vaitkienė kviečia norinčiuosius ir galinčiuosius tapti kraujo donorais atvykti į Panevėžio filialą, esantį Nemuno g. 75, darbo dienomis: pirmadienį 8.00–19.00 val., trečiadienį 8.00–17.00 val., antradienį, ketvirtadienį ir penktadienį 8.00–15.00.

Negalintieji atvykti į kraujo centrą kviečiami į mobiliuosiuose punktuose vyksiančias akcijas: rugpjūčio 30 d. – Laisvės aikštėje, rugsėjo 6 d. – Panevėžio miesto gimtadienio šventėje prie miesto Savivaldybės, rugsėjo 27 ir 28 d. – „EXPO Aukštaitija“ parodos metu „Cido“ arenoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų