REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba skelbia užkirtusi kelią klaipėdiečio organizuotam tarptautiniam pridėtinės vertės mokesčio sukčiavimui. Valstybei galėjo būti padaryta beveik 200 tūkst. litų žala.

REKLAMA
REKLAMA

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad klaipėdietis kitų asmenų vardu įsigijo dvi Lietuvos bendroves. šių įmonių vardu įforminęs apsimestinius prekių pirkimo iš Latvijoje veikiančios metalo gaminių gamyklos sandorius, per Kipre registruotą bendrovę įsigijo metalo gaminių už beveik vieną milijoną litų. Tačiau gaminiai realiai į Lietuvą nebuvo atvežti – klastojant įmonių dokumentus, šie buvo parduodami Lenkijoje ir Estijoje esančioms įmonėms.

REKLAMA

Apsimestiniais metalo gaminių įsigijimo sandoriais, nusikaltėliai apgaule iš valstybės biudžeto siekė gauti daugiau kaip 170 tūkst. litų PVM permoką. Sukčiai pateikdavo užpildytas deklaracijas, kuriose melagingai nurodydavo, kad iš Europos Sąjungos valstybių įgytos prekės buvo parduotos kitoms įmonėms taikant nulinį PVM tarifą. Kilus įtarimų dėl sandorių tikrumo, PVM permoka nebuvo grąžinta.

Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu nusikalstamos veikos organizatoriui klaipėdiečiui skirta kardomoji priemonė – 1 mėn. suėmimas, o kitam įtariamajam – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų