REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marko Popovičius po dviejų metų pertraukos grįžta rungtyniauti į Rusiją. Kroatas atvirame interviu championat.com atskleidė, ką mano apie Kauno „Žalgirį“, Rimą Kurtinaitį, Vladimirą Romanovą bei artėjantį Europos krepšinio čempionatą Slovėnijoje.

Marko Popovičius po dviejų metų pertraukos grįžta rungtyniauti į Rusiją. Kroatas atvirame interviu championat.com atskleidė, ką mano apie Kauno „Žalgirį“, Rimą Kurtinaitį, Vladimirą Romanovą bei artėjantį Europos krepšinio čempionatą Slovėnijoje.

REKLAMA

- Kokį įspūdį Jums paliko praėjęs sezonas?

- Kaune praleidau ketverius nepamirštamus metus. Tie laikai visada išliks mano atmintyje, tačiau dabar esu „Chimki“ komandos dalis ir tikiuosi, kad čia jausiuosi nors pusę taip gerai, kaip jaučiausi „Žalgiryje“.

- Tačiau „Žalgirio“ komandoje kilo finansinių sunkumų...

- Taip, bet visa komanda nusprendė baigti sezoną kartu, o ne viską mesti viduryje. Mes gynėme komandos garbę ir vardą. Galų gale, kai kurie žaidėjai ir toliau rungtyniaus šioje komandoje, tačiau mano atveju to nebuvo.

- Ar galite atskleisti, kokia dabartinė situacija su buvusiu „Žalgirio“ savininku Vladimiru Romanovu?

- Aš esu krepšininkas ir savo darbą atlieku aikštelėje, o ne politikas. Tai daugiau politinis klausimas. Kiekvienas sportininkas džiaugiasi, kai yra laikomasi sutarties įsipareigojimų ir atlyginimas mokamas laiku.

REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl nusprendėte pasirinkti rungtyniauti Rusijoje?

- Tai buvo vienas iš nedaugelio klubų, kuris siūlė puikias sąlygas. Buvo daugelis priežasčių, kodėl pasirinkau būtent „Chimki“ ekipą. Man patinka tiek klubas, tiek jo bendravimas su krepšininku. Pasitarėme su šeima ir nusprendėme, kad negalime praleisti puikios galimybės.

REKLAMA

- Ką žinote apie „Chimki“ komandą?

- Su daugeliu žaidėjų esu pažįstamas, teko rungtyniauti vienoje komandoje, taip susitinkama per įvairius turnyrus. Visi žino, kad Maskvos klubų organizacija – aukščiausio lygio. Žinoma, komandoje bus ir naujų veidų ir dar bus proga su jais susipažinti.

- Kokį įspūdį Jums paliko Rimo Kurtinaičio darbas?

- Rimą pažįstu jau labai senai. Jis puikus specialistas ir per pastaruosius trejus metus tapo tik dar stipresnis kaip strategas. Man garbė žaisti jo treniruojamoje komandoje.

- Prieš Londono olimpines žaidynes viename iš interviu teigėte, kad Rusijos komanda – olimpiados favoritė. Kaip manote ar šiais metais Slovėnijoje bus vadinami favoritais, nors nerungtyniaus Andrejus Kirilenka, Viktoras Chriapa, Aleksandras Kaunas, Timofėjus Mazgovas ir Andrejaus Voroncevičius?

REKLAMA
REKLAMA

- Tai įspūdingas praradimas. Kaip bebūtų, nemanau, kad Vasilijaus Karasiovo treniruojama ekipa bus pajėgi iškovoti medalius. Vis dėlto Rusijos rinktinė tradiciškai yra viena iš favoričių. Kitos favoritės yra Lietuvos, Prancūzijos ir, žinoma, Ispanijos komandos. Tačiau krepšinyje viskas įmanoma ir mano prognozė gali būti netiksli.

- Tuo tarpu, Kroatijai teks paplušėti norint patekti į antrą etapą...

- Taip, mums bus labai sunku, nes teks kovoti su ispanais, gruzinais, čekais ir svarbiausia – slovėnais. Visada labai sunku žaisti prieš čempionato šeimininkus. Kroatijos rinktinė – jauna ir perspektyvi, kiekvienas žaidėjas turi puikių sugebėjimų aikštelėje ir papildo vienas kitą. Bet jiems teks įrodyti, kad gali kovoti su elitinėmis komandomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų