REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, LRT televizijos laida „Šiandien“, LRT.lt Panevėžiečiai savo problemas išdėstė mieste viešėjusiam Seimo kontrolieriui. Daugiausiai skundų – dėl teritorijų planavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Miestiečiai Seimo kontrolierių pasitiko skundų lavina. Esą vietos valdžia į jų prašymus nereaguoja. Nors gyventojai prašė iškelti nakvynės namus ir naujus statyti kitur, nuspręsta juos palikti ten pat.

REKLAMA

„Su jais mes gyvename 17 metų, todėl labai gerai žinome, ką tai reiškia. Buvome apvogti tiek kartų, kad prie savo namų pakabinome skelbimą „Nebevokite – viskas išvogta“. Užaugo mūsų karta, auga proanūkiai. Negi ir vėl matysime tą patį vaizdą, kai jie nekontroliuojami ateina miegoti prie mūsų durų“, – skundėsi panevėžietė Nijolė Valantiejienė. Kitus privačių namų kvartalo gyventojus piktino valdžios sprendimas nutiesti aplinkkelį ir padalyti, pasak jų, ramų mikrorajoną į dvi dalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Įgyvendinamas gal 1985 ar 1986 metais priimtas liaudies žmonių deputatų vykdomojo komiteto sprendimas per kompaktišką gyvenamą rajoną nutiesti magistralinį kelią. Nuo to laiko daug vandens Nevėžiu netekėjo: turim savo Konstituciją, valstybę, o štai dabar tas sprendimas įgyvendinamas“, – piktinosi panevėžietis Eugenijus Ušinskas. „Aš dalyvaudavau visuose bendruomenės susirinkimuose, jokių diskusijų ir atsakymų nevengiau. Teritorijų planavimo dokumentuose tai numatyta, tačiau jokių techninių dokumentų nėra“, – sakė Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai tikina, kad miesto valdžia į jų siūlymus nereaguoja.

„Tarybai ir merui reikia išrinkt reikalingą sprendimą , bet tai tenkina tik dalį [gyventojų]. Kiti bus nepatenkinti. Taip yra visame pasaulyje. Tai yra demokratija. Kur nakvynės namus besiūlė – visur buvo mitingai, piketai“, – apgailestavo Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

Seimo kontrolieriaus įstaiga šiemet gavo 16 panevėžiečių skundų, daugiausiai dėl teritorijų planavimo.

„Tiek verslo subjektų, tiek piliečių, kuriems savo laiku neatsakingai atkurta nuosavybės teisė į išlikusį nekilnojamąjį turtą, žemę Panevėžio mieste. Atkuriant teisę jie turėjo lūkesčių ir įsivaizdavo, kad ta žemė gali būti komercinio pobūdžio, gali būti vykdomos gyvenamųjų namų statybos. Šiandien sužino, kad pagal visus teritorinio planavimo planus, ten jie gali tik auginti tik žolę, nes tie plotai patenka į rekreacines zonas“, – aiškino Seimo kontrolierius Raimondas Šukys. Seimo kontrolierius ragina piliečius aktyviau kreiptis į jo įstaigą, o gautus panevėžiečių skundus žada išnagrinėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų