REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V.Gedvilas: Biržuose policija neatlieka savo pareigų

Profsąjungą toks pareiškimas papiktino

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas po pastarųjų dienų rezonansinių įvykių Biržuose sako manantis, kad šiame mieste policija netinkamai atlieka pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jis komentavo miesto policijai išsakytis priekaištus po to, kai vėlų šeštadienio vakarą iš pravažiuojančio automobilio Biržuose buvo apšaudyti jaunuoliai, iš kurių vienas mirė.

REKLAMA

V.Gedvilo teigimu, per krizę finansavimas buvo sumažintas visiems ir tuo teisintis negalima. Lietuvos policijos profesinės sąjunga pasipiktino tokiais V.Gedvilo teiginiais.

"Mes visur sumažinome finansavimą, buvo krizės periodas (...). Teisintis, aš manau, tuo nereikia, vis tiek yra struktūra, policija dirba, tiesiog policija neatlieka, aš taip įsivaizduoju, Biržuose savo pareigų, jeigu vyksta tokie dalykai", - Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad paaiškėjus, jog gyventojai ne be pagrindo išsako nepasitikėjimą policija, toliau galėtų dirbti dabartiniai miesto policijos vadovai.

"Aš sunkiai įsivaizduoju, jeigu tikrai pasitvirtins tie faktai, kurie buvo aprašyti, ir kur informacija vis didesnė ateina iš Biržų, tai aišku, jeigu jie pasitvirtins, nei policijos vadovai gali dirbti, ir iš viso reikia peržiūrėti ten visą policijos struktūrą Biržuose, įvertinti jų veiklą, įvertinti jų darbą", - kalbėjo V.Gedvilas.

"Jeigu mes nesugebėsime, jeigu nesugebės mūsų teisėsaugos institucijos, nesugebės policija užtikrinti tvarkos, tai dažniausiai žmonės padaro patys tvarką. Bet mes nenorėtume to, kad žmonės užsiimtų ne savo veikla, kiekvienas turime dirbti savo darbą", - dėstė parlamento pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos, beprasmis septyniolikmečio jaunuolio nužudymas Biržuose dar kartą parodė, į kokią beviltišką padėtį Lietuvos politikų neveiklumas įstūmė teisėsaugą. Profsąjungos trečiadienį išplatintame pranešime teigiama, kad aukščiausi šalies vadovai turėtų prisiimti atsakomybę už minėtą įvykį ir įspėja, kad panašūs incidentai artimiausioje ateityje gali tapti kasdienybe.

"Kai kuriems Lietuvos politikams galiu pasakyti tik tiek, kad jie dar kartą praleido puikią progą patylėti. Jau po ankščiau įvykusių incidentų Klaipėdoje ir Kazlų Rūdoje profesinė sąjunga trimitavo, kad būtina kuo skubiau spręsti policijos problemas, jei norime išvengti panašių įvykių ateityje. Biržų istorija parodė, kad mes neklydome", - teigia policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

REKLAMA

Jos tvirtinimu, trauktis iš posto turėtų pats V.Gedvilas.

"Mintyje turi Seimo pirmininką Vidą Gedvilą, jau spėjusį pareikšti, kad policija Biržuose neatlieka savo darbo, o Biržų policijos vadovybė turėtų pasitraukti. Man atrodo, kad trauktis iš šiltos kėdės jau laikas pačiam Seimo pirmininkui. Nes policijos reformai būtinų įstatymų projektai seniausiai dūla Seimo narių stalčiuose", - sako R.Katinienė.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas primena, kad per pastaruosius ketverius metus tarnybą paliko daugiau nei 3,5 tūkstančio pareigūnų. Iš jų per tūkstantį - vien 2012 metais. Nuo 2008 metų statutinių įstaigų finansavimas Lietuvoje mažėjo daugiau nei 350 mln. litų. Vien pareigūnų darbo užmokesčio fondas per šį laikotarpį sumažėjo 120 mln litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų