REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iš visos Lietuvos šiandien prie prezidentūros rinkosi moksleiviai ir mokytojai, mat čia surengtoje šventėje šalies mokykloms buvo padovanoti 42 geltoni autobusai.

REKLAMA
REKLAMA

Autobusiukų raktelius ir dokumentus vairuotojams ir mokyklų atstovams įteikusi prezidentė Dalia Grybauskaitė linkėjo puikiai pradėti mokslo metus. „Šia geltoni autobusiukai yra saulės spalvos, tad linkiu, kad jums nuolat šviestų saulė“, – mokiniams sakė prezidentė ir pridūrė, kad geltoni autobusiukai yra pagalba ne tik mokyklų, bet gyvenviečių bendruomenėms.

REKLAMA

Mokykliniams autobusams įsigyti šiemet buvo skirti penki milijonai litų. Naujieji autobusai IVECO DAILY turi 19 sėdimų vietų, jie skirti pavėžėti mokinius iš kaimo reorganizuotų mokyklų į kitas artimiausias mokyklas.Dalis autobusų skirti mokiniams, kurie turi specialiųjų ugdymosi poreikių ir nepajėgia patys atvykti į bendrojo ugdymo mokyklą, pavežti.

Mokykliniai autobusai perkami ir perduodami savivaldybėms nuo 2000 metų. Nuo naujų mokslo metų iš viso Lietuvos keliais riedės 645 mokykliniai autobusai, kuriais į mokyklas bus pavežama apie 22 tūkstančius mokinių. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis džiaugėsi, kad naujosio transporto priemonės yra modernesnės už tas, kuriomis iki šiol naudojosi šalies mokyklos, mat jos pritaikytos neįgaliųjų vežimui ir turi daugiau įvairių saugos priemonių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų