REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po gaudynių Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė visureigiu gabentą kontrabandinių cigarečių krovinį. Įkliuvo ir jo vairuotojas, kuris sprukdamas nuo pareigūnų, įtariama, kirto Merkį jo aukštupyje ir sulaikymo metu buvo permirkęs. Ši sulaikymo operacija buvo koordinuojama iš pasieniečių sraigtasparnio.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai gavo informacijos, kad Šalčininkų rajone iš Baltarusijos gali būti mėginama gabenti neteisėtą krovinį. Įtartiną visureigį „Nissan Patrol“ ties Puziriškių kaimu iš oro užfiksavo VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio „Eurocopter“ pilotai. Nuo sienos automobilis važiavo vietiniais keliukais ir laukais. Jo iš akiračio nepaleidę pilotai informaciją apie „Nissan Patrol“ judėjimo kryptį teikė žemėje buvusiems kolegoms.

REKLAMA

Mašiną vairavęs asmuo, veikiausiai supratęs esąs stebimas iš už kelių kilometrų ore besisukiojančio pasieniečių sraigtasparnio, automobilį nuo keliuko nusuko į miškingą vietovę. Čia, įtariama, jis visureigį paliko likimo valiai ir pasislėpė miške. Netrukus į šią vietą tarnybiniu visureigiu atvykę pasieniečiai bėglio pėdomis paleido vokiečių aviganę Gogo.

Keturkojė pasieniečių talkininkė pėdsakais VSAT pareigūnus nuvedė maždaug puskilometrį iki Merkio upės aukštupio. Čia Merkys yra apie 5 metrų pločio. Manoma, kad sprukęs vairuotojas upę perbrido ir išlipęs į kitą krantą bėgo toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus peršlapusį vyrą pasieniečiai prisivijo ir sučiupo ties Šalčininkų rajono Pamerkio kaimo autobusų stotele. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 35 metų Vilniaus gyventojas.

Visureigyje „Nissan Patrol“ pasieniečiai rado 18 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokėti mokesčius, siekia 130 tūkst. litų.

Vilnietį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Jam pareikšti įtarimai dėl kontrabandos. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

„Nissan Patrol“ ir jame buvę kontrabandiniai rūkalai saugomi Vilniaus rinktinėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų