REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skalūnų dujų gavybai vakarų Lietuvoje besipriešinanti Tauragės rajono Žygaičių bendruomenė politikuoja ir neteikia racionalių prašymų, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad dalis žmonių yra paveikti tam tikrų politikų, kurie tikriausiai tikisi, kad gali taip įgyti politinį kapitalą, bet aš matau, kad jau yra labai daug emocijų. Kai Vyriausybės specialistai su jais bendravo ir Žygaičių bendruomenės atstovai pateikė žmonių reikalavimus, tie reikalavimai virsta daugiau ne dalykiniais, konkrečiais, bet jau daugiau politikavimo keliamais klausimais“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Anot jo, Vyriausybė antradienį ketino tarpininkauti JAV energetikos kompanijos „Chevron“ ir Žygaičių bendruomenės diskusijoje. Tačiau pastaroji norėjo filmuoti susitikimą, o Vyriausybė, pasak A.Butkevičiaus, nenorėjo, kad tai būtų panaudota tolesniam politikavimui.

„Vyriausybė buvo pasiruošusi atlikti tarpininko vaidmenį ir diskusijoje būtų paaiškėję, ar tai yra dalinai politikavimas, ar tiesiog nenoras kalbėtis. (...) Kad neleidžia filmuoti tų pasitarimų - ne dėl to yra daromi pasitarimai, kad po to kažkam būtų galima naudotis tam tikrose politinėse kovose, ar kai kam bandyt save išreikšt kaip tam tikrus kažkieno gynėjus. Mums reikia suprasti, kad mes čia gyvenam, kad mums reikalingos investicijos, kad mes tikrai nenorim pažeisti vietos gyventojų jokių teisių, taip pat mes nenorime kad vietos gyventojai nukentėtų, bet sprendimas gali būti tik kalbantis“, - LRT teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Vyriausybėje turėjo įvykti Žygaičių bendruomenės ir „Chevron“ atstovų bei mokslininkų susitikimas, tačiau bendruomenei neleidus filmuoti susitikimo, pirmadienį jos atstovai atsisakė dalyvauti susitikime. Žygaičių bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas BNS teigė, kad filmuojant norėta išvengti dviprasmiško susitikimo vertinimo bei parodyti filmuotą medžiagą visai bendruomenei.

A.Butkevičius anksčiau ne kartą teigė, kad „Chevron“ skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja gali būti paskelbta tik tada, kai sutars su vietos bendruomenėmi bei bus atliktas poveikio aplinkai vertinimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų