REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi kartas nuo karto patenkame į stresines situacijas, pervargstame, jaudinamės dėl savęs ir savo šeimos. Kam jau kam, o mamytėms stresas tikrai nesvetimas... Siūlome išbandyti kelis labai paprastus pratimus ir nesudėtingą meditacijos būdą, kuris padės susidoroti su stresu.

REKLAMA
REKLAMA

Giliai įkvėpkite

Stresas skatina tam tikrų hormonų, pavyzdžiui, testosterono, išsiskyrimą. Šis hormonų kompleksas skatina mūsų širdį plakti stipriau, į kraują išskiriamas papildomas gliukozės kiekis. Specialistai rekomenduoja keletą kartų giliai įkvėpti, tai padės sumažinti streso hormonų kiekį kraujyje, tad pavyks greičiau nusiraminti.

REKLAMA

Plačiai nusišypsokite

Hormonų kiekius organizme veikia ir šypsena. Net ir nenatūrali, per jėgą išspausta! Veido raumenų įtempimas į šypseną skatina laimės hormonų išsiskyrimą, taigi netrukus pasijuntame smagiau ir ramiau. Jeigu jaučiatės suirzusi ir pavargusi, tai tiesiog atsistokite priešais veidrodį ir nusišypsokite sau.

Užrieskite nosį

Tiesiogine tų žodžių prasme! Atmetus galvą atgal, smakrą ir nosytę atstačius priekin šiek tiek nusileidžia pečiai, krūtinės ląsta atsipalaiduoja, tampa lengviau kvėpuoti, gauname daugiau deguonies. Tai, kaip ir gilus kvėpavimas, mažina streso hormonų kiekius ir padeda nusiraminti.

REKLAMA
REKLAMA

Padėkite kaimynui

Mokslininkai teigia, kad savanoriška veikla užsiimantys žmonės rečiau serga širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, jie patys pasakoja, jog savanoriška veikla jiems padėjo pasijausti laimingesniems, patirti gyvenimo pilnatvę. Žinoma, reta mamytė turi pakankamai laiko imtis savanoriškos veiklos, tačiau kiekviena galime padėti seniems kaimynams, apipirkti juos parduotuvėje ir parnešti sunkius maišus, galime pasiūlyti draugams prižiūrėti jų vaikučius ar augintinius savaitgalį, kad jie galėtų trumpam išvykti. Padarius gerą darbą ir matant žmonių dėkingas šypsenas stresas ir problemos tikrai nublanksta!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apsikabinkite mylimąjį

Tyrimai rodo, jog apsikabinus, susikibus už rankų ar tiesiog girdint brangaus žmogaus balsą mūsų organizme padaugėja ramybės, laimės ir švelnumo hormono oksitocino. Jeigu juntate, kad gyvenimas ima slysti iš rankų, tai tiesiog susitikite su mylimais giminaičiais, gera drauge, pasikalbėkite, pabūkite apsikabinę.

Paprasta 2 minučių meditacija

20-30 sekundžių stipriai trinkite delnus tarpusavyje. Turėtumėte pajausti smulkius susitraukimus, lengvą dilgčiojimą. Atitraukite delnus į šalis tarsi tarp jų laikytumėte nematomą gaublį. Įsivaizduokite, jog visos blogos emocijos, nerimas susikoncentravo tame gaublyje. Lėtai kelkite gaublį virš galvos ir perkelkite sau už nugaros. Įsivaizduokite, kad visas bėdas ką tik palikote praeityje. Jeigu nepavyko nusiraminti, tai pratimą galite pakartoti dar kartą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų