REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prieš atsakomąsias Europos lygos atrankos ketvirtojo etapo rungtynes su austrų „Salzburg“VMFD „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas tikino, kad jo auklėtiniai gali žaisti gerą futbolą ir suteikti teigiamų emocijų. „Tai ketiname pademonstruoti ketvirtadienį“, - optimizmu degė jis.

REKLAMA
REKLAMA

VMFD „Žalgiris“ pirmoje dvikovoje praėjusią savaitę išvykoje skaudžiu rezultatu 0:5 nusileido Zalcburgo ekipai. M. Zubas tikina, kad žalgiriečiai nėra tokie silpni, kaip rodo rezultatas.

REKLAMA

„Norėčiau parodyti, kad nesame tokie silpni, kaip rodo pirmųjų rungtynių rezultatas. Tai buvo prasčiausios rungtynės. Varžovų treneris sakė, kad tai buvo jų geriausios rungtynės. Tikiuosi, kad kitos rungtynės bus pati svarbiausia diena mūsų klubui ir įdomiausias renginys vilniečiams“, - vylėsi futbolo specialistas.

Per spaudos konferenciją antradienį po rytinės treniruotės kalbėdamas apie rungtynes Austrijoje, treneris pabrėžė, kad pralaimint didesniu nei 2 įvarčių skirtumu sunku atsitiesti, juolab, jei žaidi prieš tokią gerą komandą. „Tikiuosi, kad tikrai gavome naudos iš šių rungtynių, net jeigu taip skaudžiai pralaimėjome. Tai futbolo gyvenimas. Gali laimėti, gali pralaimėti. Galiausiai pajautėme, ką reiškia pajausti itin aukšto lygio futbolą“, - teigė M. Zubas.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos kapitonas Algis Jankauskas tikino, kad buvo sunku žiūrėti į rungtynes išvykoje iš šalies: „Visur vėlavome, jie greičiau priėmė sprendimus aikštėje. Atrodo, žinojome, kaip žaisti, bet vistiek nesugebėjome išpildyti. Visus susideda po truputį – psichologinės ir fizinės galimybės. Jie – aukštesnės klasės žaidėjai.“

Paklaustas, ar rungtynės namie bus kitokios, jis atsakė teigiamai. „Žinoma, atsakomoji dvikova bus kitokia – žaisime prieš savus žiūrovus. Patys norime įrodyti, kad mokame žaisti“, - sakė futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad „Žalgirio“ likimas gali priklausyti visai ne nuo kito ketvirtadienio rungtynių, o nuo Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusio Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo. Atrodytų su vilniečiais visai nesusijusi byla gali atverti „Žalgiriui“ išsvajotojo grupinio turnyro vartus.

Lietuvos čempionato lyderiams viltį suteikė neaiški Stambulo „Fenerbahce“ klubo ateitis Europos varžybose. Stambulo klubą UEFA buvo pašalinusi iš Čempionų lygos varžybų už rungtynių baigties režisavimą. Turkai sprendimą apskundė CAS. Todėl UEFA iki CAS sprendimo paliko „Fenerbahce“ leido žaisti UEFA Čempionų lygoje, iš kurio Turkijos ekipa išspyrė „Salzburg“ (1:1 ir 3:1) ir dėl vietos grupės turnyre susitinka su Londono „Arsenal“.

REKLAMA

Čempionų lygos atkrintamąją dvikovą pralaimėjusi komanda patenka į Europos lygos grupės varžybas. Jeigu CAS paliks galioti UEFA sankciją turkams, Čempionų lygoje nepriklausomai nuo atrankos varžybų rezultato žaistų anglai. Europos lygoje „Fenerbahce“ pakeistų „Salzburg“, o vietoj šios komandos į kitą Europos lygos grupių etapo vietą keliautų „Žalgiris“.

„Geriau būtų, kad į Europos lygą patektume ne tokiu, keliu, o sportiniu, per rezultatą, - komentavo A. Jankauskas. – Ar komanda subrendusi tokiam turnyrui? Gali būti. Patekimas į Europos lygą būtų postūmis ne tik „Žalgiriui“, bet ir visam Lietuvos futbolui būtų didelis laimėjimas.“

To paties klausimo sulaukęs „Žalgirio“ strategas M. Zubas išsisuko nuo tiesaus atsakymo: „Ar galime žaisti Europos lygoje? Šiuo metu nežinau. Palaukime, kas nutiks ketvirtadienį, tuomet apie tai pakalbėsime.“ Į Vilnių "Salzburg" ekipa atvyksta trečiadienį popiet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų