REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popmuzikos dievaitė Madonna vis dar gali pasigirti esanti „materialioji mergina“: pirmadienį žurnalo „Forbes“ paskelbtame sąraše 55 metų atlikėja įvardyta kaip daugiausiai pasaulyje uždirbanti garsenybė.

Popmuzikos dievaitė Madonna vis dar gali pasigirti esanti „materialioji mergina“: pirmadienį žurnalo „Forbes“ paskelbtame sąraše 55 metų atlikėja įvardyta kaip daugiausiai pasaulyje uždirbanti garsenybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madonna per praeitus metus susižėrė apie 125 mln. dolerių (323 mln. litų), daugiausiai – iš 305 mln. dolerių (787 mln. litų) uždirbusių gastrolių MDNA, tačiau taip pat iš drabužių ir kvepalų pardavimo bei įvairių kitų investicijų.

REKLAMA

Holivudo režisierius Stevenas Spielbergas, kurio praeitais metais išleistas filmas „Linkolnas“ (Lincoln) sulaukė didelės sėkmės, liko antras, nors ir smarkiai atsilikęs nuo Madonnos.

Per metų laikotarpį iki 2013-ųjų birželio jis uždirbo 100 mln. dolerių (258 mln. litų) – daugiausiai iš savo senesnių hitų, tokių kaip „Ateivis“ (E.T.) ir „Juros periodo parkas“ (Jurassic Park), kurie vis dar neša didelius pinigus.

„Madonnos sėkmė būnant 55 metų tik įrodo neįtikėtiną sėkmingos muzikinės karjeros galią“, – pareiškė „Forbes“ žurnalistė Dorothy Pomerantz, pridūrusi, jog 27 metų popmuzikos dainininkė Lady Gaga, daugelio nuomone, gali atkartoti jau keturis dešimtmečius trunkančią Madonnos karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunoji žvaigždė neabejotinai mėgdžioja Madonną, kai kalbama apie pinigų žėrimąsi“, – pažymėjo „Forbes“. Apie 80 mln. dolerių (206,5 mln. litų) per metus – daugiausiai iš pasaulinių gastrolių „Born This Way Ball“ – uždirbusi Lady Gaga žurnalo sąraše užima 10-ąją poziciją.

„Forbes“ kasmet skelbia daugiausiai uždirbančių garsenybių sąrašą, remdamasis informacija, gauta iš agentų, vadybininkų, prodiuserių, skaičiuojant kiekvienos garsenybės pajamas, susijusias su pramogų verslu. Į tą sumą neįtraukiami išskaičiuoti mokesčiai, užmokestis agentams arba „kitos išlaidos, susijusios su buvimu garsenybe“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madonnos uždarbis prilygsta jos ankstesnei sėkmei 2009 metais, kai dainininkė uždirbo 110 mln. dolerių, bet ji smarkiai atsilieka nuo pernai pirmoje pozicijoje atsidūrusios JAV televizijos žvaigždės Oprah Winfrey, uždirbusios 165 mln. dolerių, rašo „Forbes“.

Pokalbių laidu karalienės ir žiniasklaidos magnatės O.Winfrey pajamos per pastaruosius metus smarkiai sumažėjo: pasak „Forbes“, ji uždirbo 77 mln. dolerių (198,8 mln. litų) ir nukrito į 13-ąją vietą.

Šių metų sąrašo 3-ą, 4-ą ir 5-ą pozicijas užėmė trys garsenybės, uždirbusios po 95 mln. dolerių (245 mln. litų): romano „50 pilkų atspalvių“ (50 Shades of Grey) autorė E.L.James, ekscentriškas radijo laidų vedėjas Howardas Sternas ir muzikos bei televizijos prodiuseris Simonas Cowellas.

REKLAMA

E.L.James kaip audra įsiveržė į literatūros pasaulį su savo „50 pilkų atspalvių“. Pasaulyje parduota 70 mln. šios trilogijos knygų, o kino studija „Universal Studios“ šiuo metu pagal jas kuria filmą.

H.Sternas vis dar uždirba didelius pinigus iš savo kontrakto su radiju „Sirius XM“, nors su juo bylinėjasi, o S.Cowellas pelnosi iš talentų šou „X faktorius“ (X Factor) ir „Got Talent“ formatų, pagal kuriuos kuriamos televizijos laidos dešimtyse šalių.

Rašytojas Jamesas Pattersonas „Forbes“ sąraše užėmė 6-ąją vietą, uždirbęs 91 mln. dolerių (234,9 mln. litų), o 7-ąją – konservatyvių apžvalgininkas Glennas Beckas, susižėręs 90 mln. dolerių (232,3 mln. litų), daugiausiai iš savo tebeaugančios žiniasklaidos imperijos.

REKLAMA

Pirmąjį dešimtuką užbaigia filmų „Transformeriai“ (Transformers) kūrėjas Michaelas Bay, uždirbęs 82 mln. dolerių (211,7 mln. litų); taip pat 80 mln. dolerių susižėręs prodiuseris Jerry Bruckheimeris bei panašią sumą uždirbusi Lady Gaga, nors jai teko anksčiau nei planuota nutraukti „Born This Way Ball“ gastroles dėl klubo traumos, kurią dainininkė jau išsigydė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų