REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunos belgų sutuoktinių poros namas Dilbeke (Flandrijos Brabanto provincija) buvo apiplėštas ir, kaip paprastai tokiais atvejais būna, be kitų daiktų pavogtas ir nešiojamasis kompiuteris.Visos šios istorijos keistumas tas, kad jo signalą pavyko susekti ambasados teritorijoje, perduoda vietos televizijos kanalas RTBF.

REKLAMA
REKLAMA

Po apiplėšimo sutuoktiniai savarankiškai nustatė kompiuterio buvimo vietą, pasinaudodami GPS sistema. Dingęs kompiuteris aptiktas Briuselyje, tačiau pasirodė, kad policija yra bejėgė padėti nukentėjusiems – kompiuterio signalas užpelenguotas viename iš Briuselyje įsikūrusios Lenkijos ambasados pastatų, tai yra, vadinamojoje eksteritorialioje erdvėje.

REKLAMA

Tiksliai nežinoma, kokiu būdu kompiuteris atsidūrė Lenkijos diplomatinėje atstovybėje. Apiplėšimo aukos kreipėsi į VRM, kur į jų skundą deramai sureaguota ir pažadėta išsiaiškinti. Tačiau pareigūnai vis tik abejoja, ar kompiuteris iš tikrųjų gali būti ambasadoje. „Nesu visai tikras, kad pavogti daiktai yra ambasadoje. GSP signalas gali būti nelabai tikslus ir klaidingai nurodyti Lenkijos diplomatinės atstovybės teritoriją“, - pareiškė ministerijos atstovas.

Pavogtame kompiuteryje nebuvo jokios slaptos informacijos, tik daugybė trijų šios šeimos vaikų fotografijų.

Pranešama, kad nepaisant visos šios situacijos pikantiškumo Briuselio prokuratūra tęsia tyrimą dėl būsto apiplėšimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų