REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po trijų dešimčių darbo praėjusią savaitę kompaniją „Microsoft“ palikęs vadovas Steve‘as Ballmeris savo įpėdiniui paliks rimtą iššūkį – atgaivinti kompaniją, kurią vis labiau supa konkurentai, rašoma „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

57-erių S. Ballmeris kartu su kolega ir bičiuliu Billu Gatesu sukūrė pelno mašiną, kurios kuriama operacine sistema „Windows“ šiemet pradės naudotis 305 mln. naujų vartotojų. Tačiau tai sudarys tik 15 proc. visų kompiuterinių įrenginių, o likusi dalis atiteks „Apple“ ir „Google“.

REKLAMA

Ivestuotojai teigiamai reagavo į vadovo pasitraukimą, o kompanijos akcijos „Nasdaq“ biržoje šoktelėjo 7 procentais. „Microsoft“ pernai uždirbo pavydėtinus 21,86 mlrd. JAV dolerių pelno.

S. Ballmeriui pavyko nukensminti atviro kodo programos „Linux“ grėsmes ir jis neleido vyriausybei išskaidyti kompanijos. Tačiau „Microsoft“ atstovų teigimu, šie pokyčiai užtruko, nes kito vadovo buvo ieškoma jau kelerius metus.

Visgi tai buvo sunki užduotis kompanijai, kuri yra turėjusi tik du vadovus. Teigiama, kad B. Gateso įtaka jaučiama dar ir dabar, nes jis toliau formuoja kompaniją kaip niekas kitas.

REKLAMA
REKLAMA

S. Ballmeris vadovaus „Microsoft“ ne ilgiau nei metus, o per tą laiką bus bandoma rasti pamainą tiek pačioje kompanijoje, tiek už jos ribų. Vis dar neaišku, kokia alterantyva bus pasirinkta.

Aišku yra viena, kad kitam vadovui reikės sugalvoti inovaciją, kuri buvo panaši į tą, kuri buvo sukurta viename viešbučio kambaryje ir vėliau „Microsoft“ pavertė prestžiniu amerikietiškuoju verslu.

„Su tokiais pokyčiais viršūnėje yra galimybė rasti kažką, kas ves kompaniją į priekį su šviežiu užsidegimu“, - teigia vienas iš įmonės įkūrėjų Paulas Allenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kritikai teigia, kad svarbu, jog naujasis vadovas nesielgtų pagal S. Ballmerio taisykles, nes jis bet kokia kaina siekė apsaugoti visas „Microsoft“ frančizes. Pavyzdžiui, „iPhone“ vartotojai negali naudotis „Microsoft Office“ programa, o taip yra prarandama nauja klientų karta.

Tokios kompanijos kaip „Apple“ ir „Intel“ jau prieš keletą metų pakeitė savo vadovus, tačiau neišku, ar jos dar pajėgs dominuoti ateinančioje technologijų kartoje. Po interneto revoliucijos vis daugiau kompanijų gali pasiūlyti paprastesnės ir pigesnės programinės įrangos nei „Microsoft“.

Panašiai atsitiko ir „Apple“ atveju, kai „iPhone“ rinką užkariavo „Google“ su savo operacine sistema „Android“. Taigi apstu abejojančių, kad naujas vadovas gali išgelbėti kompaniją, nes technologijų rinka yra nepaprastai dinamiška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų