REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veliučionių socializacijos centro teisiami mokytojai ir socialiniai darbuotojai tikina, kad vaikai eina vyresnių nusikaltėlių pėdomis – skųstis ir kaltinti smurtu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus rajono apylinkės teisme atsidūrę aštuoni socializacijos centro, kur auklėjaimi asocialūs ir nusikalsti linkę vaikai, tikina nenaudoję smurto, o karcerio centro patalpoje nėra.

REKLAMA

“Auklėtiniai patys yra žiaurūs ir įžūlus, todėl prisigalvoja įvairių istorijų pasimokydami iš vyresnių nusikaltėlių. Juk daugelis jų tardymo izoliatoriuje ar laikino sulaikymo kameroje būna kartu su vyresniais”, - sakė buvusi Veliučionių centro darbuotoja Eurika Chodosevičienė.

Kaltinami naudoję smurtą

Moteris ir kiti buvę septyni kolegos, įtariami fizinio skausmo sukėlimu, smurto naudojimu, neteisėtu laisvės atėmimu.

REKLAMA
REKLAMA

Veliučionių socializacijos centro aštuoni darbuotojai į teisėsaugininkų nemalonę pateko po to, kai į policiją kreipėsi centro auklėtinis. Vėliau nukentėjusiais pripažinti dar vienuolika vaikų.

Pažeidimus centre užfiksavo ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

E. Chodosevičienė atkreipė dėmesį, kad visi nukentėjusieji šiuo metu atlieka bausmę arba yra nuteisti: “Daugelis augo asocialiuose šeimose, vaikai yra matę tokių dalykų, kokių mes net neįsivaizdavome. Tad jie yra pažeidžiami ir , garantuoju, tokiais būdais ketina atkreipti į savę dėmesį arba yra pamokyti”,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragina perduoti į bažnyčios rankas

Dar vienas centro darbuotojas, kuris atėjo palaikyti kolegų teisme, sakė, kad ne visi pedagogai yra šventi: “Bet dirbti su tokiais vaikai reikia ypatingos kantrybės ir ištvermės. Matyt, reikėtų bažnyčiai perleisti centrus, galbūt dievo pagalba būtų efektingesnė, nei socialinių darbuotojų ar pedagogų”.

Mokytojas neneigė, kad centre yra dirbę mokytojais asmenys, turintis iškrypimų: “Tačiau tokius demaskuojame ir iškarto atleidžiame iš darbo. Be to, atrodo, kad prieš priimant į pedagogo darbą reikalaujama atskleisti savo orientaciją”.

REKLAMA

Kadangi byloje viešinami nepilnamečių asmeninio gyvenimo faktai, teismas nutarė bylą nagrinėti uždarose posėdžiuose.

Parodymai surašyti pagal nukentėjusių žodžius

Tai išgirdusi Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė ir valstybės kaltintoja Audronė Pupeikienė, kuri palaikė kaltinimus dėl gimdymo namuose byloje, teigė, kad nukentėjusieji vaikai sakė patiriantys vadovybės smurtą: “Vaikų teigimu, jie yra laikomi karceryje išrengti, mokytojai juos muša, naudoja psichologinį ir fizinį smurtą”.

Prokurorė tikino, kad kaltinimai pedagogams pateikti vadovaujantis nukentėjusių vaikų parodymais: “Kas ką šmeižė, ar sakė tiesą, teismas nuspręs”.

REKLAMA

Anot prokurorės, į teismą, kaip liudytojas, buvo kviestas ir Kauno pedofilijos byloje davęs parodymus, “Džedajų” partijos narys bei Drąsiaus Kedžio gerbėjų atstovas Marius Kuprevičius, kuris dirbo kūno kultūros mokytoju.

Pastarasis tikino žinojęs apie prieš vaikus naudotą smurtą, tačiau į teisėsaugininkus kažkodėl nesikreipė, nors privalėjo tai padaryti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų