REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, rugpjūčio 27 d., Vyriausybės vardu organizuota darbo sesija skalūnų dujų ir naftos tema neįvyks Žygaičių bendruomenei atsisakius dalyvauti šiame susitikime su Vyriausybės, kompanijos „Chevron“ atstovais ir mokslininkais. Vyriausybė ir bendruomenė skirtingai interpretuoja incidentą.

REKLAMA
REKLAMA

Šio susitikimo tikslas buvo suteikti galimybę kompanijai „Chevron“ ir Žygaičių bendruomenei pradėti civilizuotą dialogą bei aptarti visiems rūpimus klausimus. Į uždarą susitikimą apie skalūnų dujas ir naftą buvo pakviesti Žygaičių bendruomenės pirmininkas, Žygaičių seniūnijos atstovai, nepriklausomi mokslininkai, susitikimą turėjo moderuoti Ministro Pirmininko patarėja aplinkos klausimais Jūratė Juozaitienė. Ši darbo sesija turėjo būti pirmoji, kurioje būtų aptarti nerimą keliantys klausimai, įmonės veikla ir jos poveikis, išsklaidyta įtampa, susikaupusi per šį laikotarpį dėl įvairių spekuliacijų skalūnų dujų tema. Vyriausybei atsisakius leisti filmuoti šį uždarą susitikimą, Žygaičių bendruomenės pirmininkas atsiuntė laišką, kuriame teigiama, jog bendruomenės atstovai atsisako dalyvauti šiame susitikime.

REKLAMA

"Apgailestaujame, kad geranoriškas Vyriausybės siekis padėti abiems pusėms pradėti kalbėtis šįsyk taip ir nebus įgyvendintas. Kyla klausimas, kas suinteresuotas, kad Žygaičių bendruomenė nesikalbėtų su į Lietuvą ateinančiu investuotoju, kad negautų informacijos iš pačios kompanijos, nes iki šiol nemažai bendruomenės skleidžiamų žinių rėmėsi ne faktais, bet gandais. Ir Vyriausybė, ir kompanijos „Chevron“ atstovai neatsisako galimybės ateityje surengti geranoriškus ir dalykiškus susitikimus su vietos bendruomenėmis", - sakoma vyriausybės išplatintame pranešime.

Žygaičių bendruomenė komentuoja situaciją kiek kitaip ir teigia, jog vyriausybė bei bendrovė vengia viešumo. "Žygaičių bendruomenės nariai antradienį buvo kviečiami į darbo sesiją skalūninių dujų ir naftos žvalgybos ir gavybos klausimais su „Chevron“ atstovais, tačiau uždraudus renginyje dalyvauti visuomenininkams, žaliųjų atstovams, filmuoti bei įrašinėti susitikimo eigą, gyventojai atsisakė jame dalyvauti", - rašoma visuomenininkų platinamoje informacijoje (akcentai.info.lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų