REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gėda prisipažinti, bet žiūriu televizorių dažniau nei skaitau knygas. Guodžiuosi tik tuo, kad nesu vienas toks Lietuvoje. Pykstu ant savęs ir viso pasaulio, kiek lietuviški televizijos kanalai (nors juos žiūriu tikrai labai retai) stengiasi užpilti šiukšlių man ant galvos.

REKLAMA
REKLAMA

Save laikau jau suaugusiu, todėl moku atskirti pelus nuo grūdų, tačiau lietuvišką televiziją žiūrintiems vaikams tai padaryti beveik neįmanoma misija.

REKLAMA

Kaimas vaidins kaimui

Dabar, prasidedant naujiems televizijų sezonams, neabejoju, kad vėl dauguma autorinių (nors sunkiai verčiasi liežuvis jas taip vadinti) laidų bus apie nepakartojamą ir nežemišką vadinamojo mūsų elito atstovų gyvenimą. Nors iki tikrojo elito jiems toli kaip iki Mėnulio, bet tiek to – tegu save tokiais laiko. Snobų juk nepakeisi.

Vėl pasipils anonsai, kaip kokios buvusios ir esamos zvonkės, pikulės, pareigytės, proninos ir panašiai per eilinį pobūvį visus pritrenkė krūtinės iškirpte arba iš Milano parsivežtomis pėdkelnėmis „Made in China. Exclusive“.

REKLAMA
REKLAMA

Arba kaip radžiai ieško penktos žmonos, nes keturios buvusios pabėgo su jo auksu. Tikiuosi, kad bus anonsų ir apie tai, kaip petruškevičių šeimos atstovas ieško ne žmonos, bet panašaus į jį patį žmogaus, tik svarbu, kad būtų ne moteris. Dar apie tai, kaip šis išmoko įjungti atbulinę automobilio pavarą.

Ar kaip koks verslininkas iš Gelažnikų kaimo nusipirko Kinijoje siuvyklą, todėl nuo šiol prekiaus dar pigesniais, tačiau labiau blizgančiais apdarėliais.

Pritrenks grožiu ir intelektu

Labai nusivilsiu, jei niekas nesukurs „dokumentinių“ laidų serijos, kaip kokia martinėlė ar stumbrienė Londone pietavo su Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovais. Per susitikimą buvo pasidalyta nuomonėmis apie pasaulį krečiančią ekonomikos krizę, kultūros nuosmukį ir būdus, kaip nutraukti pilietinį karą Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat viešnios iš Lietuvos davė nemažai naudingų patarimų dėl karališkųjų rūmų apstatymo, patarė, kokios spalvos tapetai tiktų vienai ar kitai menei.

Vėliau BBC korespondentai žurnalistams iš mūsų šalies prasitars, kad Didžiosios Britanijos karalienė buvo pritrenkta „lietuviško grožio ambasadorių“ intelekto, jų švietėjiškos veiklos ir viešnias lygino su amžiną atilsį princese Diana.

„Lietuva turi, kuo didžiuotis“, – tokiais karalienės atsisveikinimo žodžiais turėtų baigtis laida.

Patars visais klausimais

Tikiu, kad artimiausiu metu pakeisiu savo mitybą ir būsiu nepriekaištingų formų. Gal ir neatitiksiu 90-60-90 reikalavimų, bet visada yra ko siekti. Būtina tobulėti, juo labiau kai kiekvieną vakarą per televiziją pilsis laidos, kuriose „elito“ žvaigždės pasakos, kaip joms pavyksta išlaikyti nežemišką grožį ir kasdien jaunėti.

Negi visai Lietuvai neįdomu, ką kokia net mokyklos nebaigusi „pupytė“ valgo per pusryčius, pietus ar vakarienę, kaip ši beria patarimus visais gyvenimo klausimais.

Tad nekantriai lauksiu naujojo lietuviškos televizijos sezono pradžios, kad kuo greičiau galėčiau perjungti kanalą.

Donatas Stravinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų