REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvai galės geriau pasirūpinti savo vaikų saugumu net ir mobiliuosiuose telefonuose.

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ sukūrė pirmąją Lietuvoje integruotą paslaugą, skirtą geriau rūpintis mobiliaisiais besinaudojančiais vaikais „Rūpestingi tėvai“. Ją sudaro ekspertų ir „Bitės“ saugaus elgesio el. erdvėje patarimai tėvams ir jų atžaloms bei to paties pavadinimo programėlė vaikų išmaniesiems telefonams.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš mokslo metus vaikams nuperkamų telefonų skaičius išauga, tačiau tėvai ne visada žino visas telefono galimybes – įskaitant neribotas galimybes prisijungti prie interneto. Konsultuodamiesi su ekspertais „Rūpestingi tėvai“ paslaugas kūrėme tam, kad tėvai galėtų jaustis ramūs, kad jų vaikų naudojimasis telefonu ir internetu yra „prižiūrimi“. Net ir tada, kai jie negali būti šalia“, – sako „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

REKLAMA

Interneto svetainėje ir knygelėje „Bitė“ pateikia patarimus, kuriuos parengė pagal ekspertų ir partnerių praktiką. Tėvai jose supažindinami su galimomis grėsmėmis internete ar naudojantis išmaniaisiais ir gauna patarimų, kaip joms užbėgti už akių ir kaip vaikų telefonus panaudoti jų lavinimui. Bendrovė taip pat atnaujino saugaus elgesio su išmaniaisiais telefonais atmintinę vaikams.

Nemokama programėlė „Rūpestingi tėvai“ gali užblokuoti vaiko išmaniuoju pasiekiamą turinį suaugusiems ar smurtą vaizduojančią informaciją. Joje taip pat yra funkcija, kuri padeda lengviau valdyti vaiko išlaidas mobiliajam telefonui ir galimybė prisiskambinti jam, kai telefono garsas išjungtas.

REKLAMA
REKLAMA

Įjungus GPS vietos nustatymo sistemą, programėlė žemėlapyje parodys, kur konkrečiu metu yra vaiko telefonas. Ši funkcija tėvams padės sužinoti, kur lankosi jų vaikas, arba surasti pamestą telefoną. Tai tėvai galės padaryti ir savo išmaniojo telefono ekrane.

„Paslauga „Rūpestingi tėvai“ yra skirta suaugusiems, auginantiems šešių-dvylikos metų atžalas, tačiau naudingos informacijos suras net paauglių tėvai. Paslauga yra nemokama, todėl tikimės, kad jie išnaudos visus jos privalumus ir galės geriau apsaugoti savo vaikus. Rūpintis savo vartotojais labiau nėra tik šūkis, tai mūsų tikslas kiekvieną dieną“, – aiškina Ch. Robbinsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visus programėlės nustatymus tėvai gali bet kada valdyti savitarnos svetainėje „Mano Bitė“. Joje į vieną numerių grupę turi būti įtraukti bent vieno iš tėvų ir vaiko periodinių mokėjimų telefono numeriai.

Programėlė „Rūpestingi tėvai“ veikia išmaniuosiuose telefonuose su „Android“ operacine sistema. Tėvų telefonų operacinė sistema gali būti ir kitokia. Programėlę galima įrašyti „Google Play“ programėlių parduotuvėje arba visuose „Bitės“ salonuose.

2013 m. antrąjį ketvirtį mobiliaisiais telefonais Lietuvoje naudojosi apie 87 proc. 7-14 metų amžiaus vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų