REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net 40,5 proc. lietuvių mano, kad labiausiai „nevirškinama“ žmonių kategorija yra politikai. Tai, pasitelkdama perkeltinę žodžio „virškinti“ prasmę, atskleidė UAB „Valentis“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausoje dalyvavę respondentai buvo paprašyti nurodyti, kuriai kategorijai priskiriamų žmonių jie „nevirškina“ labiausiai. Iš karto po politikų labiausiai „nevirškinamoje“ žmonių kategorijoje atsidurė šou žvaigždės – juos sunkiai „virškina“ 29,3 proc. apklaustųjų. Trečią vietą užėmė žurnalistai (10 proc.), o po jų sekė valstybės tarnautojai (9,5 proc.) bei verslininkai (4,6 proc.).

REKLAMA

„Nutarėme pažvelgti į žodį „nevirškinti“ su humoru ir paklausti lietuvių, kokios grupės žmonių „virškinimas“ jiems kelia daugiausia problemų. Klausimas turi ir rimtąją pusę, nes stresas ir neigiamos emocijos taip pat gali sukelti virškinimo problemas. Tokiais atvejais gelbsti augalų ekstratai bei virškinimo fermentai – augalai paskatina ir stimuliuoja virškinimo liaukų veiklą, apsaugo kepenų ląsteles, o fermentai atlieka pakaitinę funkciją – sumažina joms krūvį. Tačiau visų pirma kviečiame žmones būti pozityvesniais ir daugiau galvoti apie teigiamus dalykus, tai teigiamai veiks ne tik mus pačius, bet ir aplinkinius“, – sako UAB „Valentis Pharma“ marketingo projektų vadovė Sigita Velavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Harvardo universiteto mokslininkų atlikti tyrimai įrodė, kad tarp ilgalaikio, dažnai pasikartojančio streso ir virškinimo problemų egzistuoja tiesioginis ryšys. Stresas nebūna vienintelė virškinimo sutrikimų priežastis, tačiau jei jo epizodai trunka ilgai ir nuolat kartojasi, tikimybė patirti virškinimo sutrikimus gerokai padidėja. Taip yra, nes stresinėse situacijose organizmas didelę dalį energijos impulsyviai skiria išspręsti stresą keliančią problemą. Tai reiškia, kad virškinimui, kaip ir kitiems procesams, organizmas skiria mažiau energijos. Be to, ilgalaikis stresas, neigiamos emocijos daro įtaką kraujospūdžio padidėjimui, gali sukelti galvos skausmus, nemigą, sekina imuninę sistemą.

Tik 1,1 proc. apklaustųjų nurodė, jog bendradarbius priskiria labiausiai „nevirškinamų“ žmonių kategorijai. Net 33,6 proc. respondentų teigė, jog „nevirškintinos“ žmonių kategorijos neturi.

Apklausoje apie virškinimą dalyvavo 1000 15-74 metų amžiaus respondentų, atrinktų iš visos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų