REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 24-25 dienomis vykęs septintasis Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapas Škotijos „Knockhill“ trasoje sunkiai klostėsi „Juta Racing“ komandai ir jos atstovui Jonui Gelžiniui. Lietuvis pirmąjį važiavimą baigė ketvirtas, o antrame finišavo devintas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Etapas „Knockhill“ trasoje „Juta Racing“ komandai jau keletą metų iš eilės yra vienas sudėtingiausių, o šį kartą koją pakišo ir treniruočių trūkumas: varžovai ratus šioje trasoje suko jau trečiadienį, o J.Gelžinis prie jų prisijungė tik oficialiose treniruotėse penktadienį. Daug brangaus bandymų laiko buvo prarasta antroje oficialioje treniruotėje, kai trasą sušlapino lietus ir tokioms sąlygoms nebuvo tinkamos nei lietaus, nei sausai trasai skirtos padangos. Kvalifikacijoje vyko artima kova, o pirmąją startinę poziciją abejoms lenktynėms pelnė Michaelas Meadowsas. J.Gelžinis pirmosioms ir antrosioms lenktynėms pelnė penktąją startinę poziciją, M.Meadowsui nusileidęs atitinkamai 0.323 sek. ir 0.319 sek.

REKLAMA

Kadangi šioje trasoje lenkimai yra beveik neįmanomi, pirmame važiavime J.Gelžinis smarkiai neprogresavo: užimta ketvirtoji vieta, Lenktynių nugalėtoju tapo M.Meadowsas.

Antrame važiavime taip pat nugalėjo M.Meadowsas. Po Deano Stonemano ir Rory Butcherio susistumdymo lenktynių pradžioje J.Gelžinis pakilo į ketvirtąją poziciją, tačiau lenktynėms artėjant į pabaigą J.Gelžinis padarė klaidą ir blokavo padangą. Dėl atsiradusių vibracijų lietuvis turėjo apsilankyti techninio aptarnavimo juostoje ir dėl to nusirito į devintąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Po sunkaus savaitgalio bendroje įskaitoje lyderio poziciją su M.Meadowsu dalinęsis J.Gelžinis smuktelėjo į antrąją vietą. Jo sąskaitoje – 218 taškų. Vienvaldžiu čempionato lyderiu tapęs M.Meadowsas yra surinkęs 241 tašką.

Kitas Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapas vyks rugsėjo 14-15 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų