REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 20 dieną Maskvoje vyko karinė paroda, kurios metu buvo pristatytos inovacijos Rusijos kariuomenėje. Tinklapis indrus.in pristato 5 pačias įdomiausias naujienas iš parodos.

REKLAMA
REKLAMA

T-80 pripučiamas tankas

Toks pripučiamas tankas skirtas priešų žvalgybos klaidinimui. Kadangi jis atrodo labai realistiškai, užsienio žvalgai gali jį palaikyti kaip tikrą ir susidaryti klaidingą įspūdį apie priešo pajėgų dydį.

REKLAMA

Nors panašūs tankai jau yra gaminami Kinijoje, rusų atitikmuo turi keletą pranušumų. Pirmiausia, jis gali būti net mechaniškai pažeistas, tačiau vis tiek neišleis oro ir nesubliukš. Taip pat variklio ir išmetamųjų dujų vietose jis turi karštį skleidžiančias dalis. Tokiu būdu net jei užsienio žvalgyba naudosis infraraudoniuosius spindulius aptinkančią įrangą, toks pripučiamas tankas niekuo nesiskirs nuo tikro.

Naudojant specialią pompą tanką galima pripūsti vos per 10 minučių.

Ekzoskeletas

Ekzoskeletas suteikia papildomų ištvermės savybių kariams, kas leidžia jiems gabenti iki 100 kilogramų svorį. Naudojant šį prietaisą žmogaus kūnas patiria minimalias pakrovas.

REKLAMA
REKLAMA

Mechaniniai kelių sąnariai leidžia perkelti svorio apkrovas nuo sąnarių į prietaisą, taip didelio svorio nešimas nepakenkia kariams. Todėl jie tampa mobilesni ir ištvermingesni.

„Logos“ virtualus mūšio simuliatorius

Parodos metu kariai išbandė sudėtingą „Logos“ kompanijos taktikos simuliatorių. Šis jau buvo išbandytas 2012 metų gruodį, todėl ruošiamasi jį naudoti kariuomenės reikmėms.

„Tai labai geras pagalbininkas ruošiant kareivius taktiniams veiksmams mūšio lauke. Naudojant šį simuliatorių galima kareivius treniruoti dar prieš jiems išeinant į karo zoną“, - teigė vyresnysis leitenantas Jevgenijus Derevjankinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sentinel“ apyrankė

Ši apyrankė atlieka perspėjimo funkciją. Pavyzdžiui, jei karys nustoja judėti ar yra pagrobiamas, signalas bus persiųstas į centrinę būstinę. Jei ji mato artėjant kažką įtartiną, suveiks panikos mygtukas.

Rusijos gynybos ministras Sergėjus Shoigu jau liepė kariuomenės daliniams, tarnaujantiems Kaukazo regione, nešioti tokias apyrankes, kad jos būtų tinkamai išbandytos. Jas ketinama naudoti per Sočyje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes.

„Mantos“ apdangalas

Tai yra apdangalas, kuriuo galima užgesinti nedidelius gaisro židinius. Pavyzdžiui, degančias kietąsias medžiagas arba degančius skysčius. Šiuo metu nė viena kariuomenė neturi tokių „Mantos“ apdangalų, pagamintų iš gaisrui atsparaus gelio.

Toks prietaisas gali būti naudojamas kariuomenės įrenginių variklių gesinimui. Rusijos vadovai jau siūlo, kad kiekviename tanke būtų tokie apdangalai.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų