REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vandens lygio kilimas Amūro upėje ties Chabarovsku (Rusija) paspartėjo ir dabar yra 8 cm per parą. Vanduo pakilo iki 731 cm, praneša šiandieną, rugpjūčio 26 dieną, Chabarovsko krašto gubernatoriaus ir vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Meteorologai pažymi, kad artimiausiomis dienomis vanduo ir toliau kils: prognozuojami lietūs, liūtys.

REKLAMA

Šiuo metu šiame regione po vandeniu atsidūrė 34 gyvenvietės, 1020 gyvenamųjų namų, 1360 sklypų prie namų, per 4 tūkstančius vasarnamių ir 3 svarbūs socialinės paskirties objektai.

Paryčiui vandens lygis Amūre pasiekė Chabarovsko šiluminę elektrinę ŠE-2, stovinčią ant upės kranto. Kompanijos „RAO Energetičeskije sistemy Vostoka“ generalinis direktorius Sergejus Tolstoguzovas pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad „elektrinės lygis susilygino su upės krantu“. Anot jo, kol kas į elektrinę patenkantį vandenį pavyksta perpumpuoti, bet jeigu jo lygis pasieks 8,5 metro, jis gali pradėti plūsti į elektrinę. Visi įrenginiai – elektriniai siurbliai, elektros varikliai ir kabeliai yra demontuoti ir pakelti į 9-10 metrų lygį, kuris net neprognozuojamas. Generalinis direktorius taip pat pažymėjo, kad galimam elektrinės užtvindymui ir geležinkelio transporto darbo sutrikdymui pasirengta: sukaupta papildomų anglių ir mazuto atsargų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų