REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Naujai operacinei sistemai „BlackBerry 10“ nesukako ir pusės metų, o kompanijos „BlackBerry“ vadovas Thorsten Heins jau raportavo apie 120 tūkst. aplikacijų firminėje el. parduotuvėje (buvo pateiktas vasaros pradžios statistika, nors dabar jų jau 140 tūkst.). Leidinys „BerryReview“ nusprendė patikrinti, ar toks tvirtinimas yra teisingas, ir padarė neguodžiančią išvadą: apie 47 tūkst. aplikacijų publikavo vos vienas kūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Studija „S4BB Limited“ sugebėjo suformuoti trečdalį visų „BlackBerry World“ aplikacijų, tačiau tik 20-30 proc. jų galima laikyti naujomis, pilnavertėmis aplikacijomis, kadangi visa kita – tai perpakuotos įvairių tarnybų, garso knygų WEB versijos, supakuotos į aplikacijų konteinerį, tekstiniai citatų rinkiniai ir t.t.

REKLAMA

Atsižvelgiant į el. parduotuvės taisykles, šios aplikacijos techniškai nepažeidė jokių susitarimo punktų, todėl kanadiečių kompanijai nėra priežasčių atsižadėti savo žodžių. Vis tik susiklosčiusi situacija aiškiai rodo, kad aplikacijų kiekybiniai skaičiai kai kuriose aplikacijų parduotuvėse daugumoje atveju nieko nereiškia.

Panaši situacija yra ir „Google Play“, kur taip pat nėra čia atsiunčiamų aplikacijų preliminaraus patikrinimo. Skyrelyje „Nauja‘ neretai galima aptikti apipavidalinimo temas, perpakuotų knygų, naršyklėms skirtų priedų ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Microsoft el. parduotuvėje „Windows Phone Marketplace“ egzistuoja moderacija, tačiau tai daugiau susiję su aplikacijų stilistika ir bendromis WP aplikacijų kūrimo rekomendacijomis, tuo tarpu funkcionalumas netikrinamas ir neginčijamas. Griežčiausia moderacija – „Apple iOS“ platformoje, kur tikrinamas ne tik aplikacijos stilius, tačiau ir tai, ką aplikacija gali. Programos, kurios aiškiai dubliuoja sistemos funkcionalumą, tiesiog nepraeina cenzūros.

Priminsime, kad remiantis naujausiais publikuotais duomenimis, „Google Play“ šiuo metu turi virš 1 mln. aplikacijų, „Apple App Store“ – apie 900 tūkst., „Windows Phone Marketplace“ — 175 tūkst., „BlackBerry World“ – apie 140 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų