REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos daugiau nei prieš savaitę duris atvėrusi Švedijos milžinė IKEA Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, netruko pavergti pirkėjų – ne tik baldais, bet ir dešrainiais.

Vos daugiau nei prieš savaitę duris atvėrusi Švedijos milžinė IKEA Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, netruko pavergti pirkėjų – ne tik baldais, bet ir dešrainiais.

REKLAMA

Tačiau toli gražu ne visi pirmą kartą apsilankę IKEA parduotuvėje buvo sužavėti. Balsas.lt skaitytojas 30-metis Karolis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sako, kad taip visų giriamoje parduotuvėje pasijuto tarsi įkaitas, o jau prekiniu kompanijos ženklu tapęs savotiškas prekių išdėstymas jam pasirodė ne žavus, o nuobodus ir varginantis.

Įėjai – neišeisi

„Atvažiavau į IKEA praėjus savaitei po atidarymo. Pažįstami labai gyrė pačią parduotuvę, baldus, įdomų prekių išdėstymą, o ypač maistą. Kadangi dirbu netoli IKEA, nusprendžiau nuvažiuoti ten papietauti ir tuo pačiu apsidairyti, bet iš parduotuvės išėjau nevalgęs ir piktas“, - pasakojo Karolis.

Jis dar anksčiau buvo įspėtas pažįstamo, kad įėjus į parduotuvę ir pakilus eskalatoriumi į antrą aukštą, kur ir prasideda ekspozicija bei yra įsikūręs restoranas, atgal grįžti nebus galima. Jei netyčia žmogus automobilyje pamiršo piniginę ar išsirinkęs konkretų daiktą nori tuoj pat išeiti, jis turi apeiti visą parduotuvės teritoriją – t. y. beveik 26 tūkst. kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi jau buvau įspėtas, kad įėjęs į restoraną į lauką neišeisiu, o turėsiu pereiti visą parduotuvę, prie eskalatoriaus darbuotojos pasiteiravau, ar tai tikrai tiesa. Ji mane užtikrino, kad pavalgęs galėsiu išeiti ir neapėjęs visos baldų ekspozicijos. Deja... po visą tą didžiulę teritoriją teko sukiotis išvingiuotais praėjimais, sužymėtais rodyklėmis. Kadangi restorane buvo milžiniška eilė, tai net ir pavalgyti nepavalgiau. Visa tai labai sugadino nuotaiką“, - balsas.lt pasakojo IKEA nusivylęs vaikinas, paslaugų srityje dirbantis skyriaus vadovu.

REKLAMA

Karoliui nepatiko ne tik neįprasta tvarka, bet ir patys daiktai bei jų išdėstymas. „Kai kurios prekės man pasirodė nelabai kokybiškos. O tas tobulas išdėstymas – nuobodus. Visos prekės no name (be prekinių ženklų), viskas vienoda, visi namai bus vienodi – jautiesi kaip pilkos masės dalis“, - savo įspūdžiais dalijosi Karolis, kuris iš to nemalonaus nustebimo net pamiršo, kad ruošėsi užmesti akį į lovų karkasus.

Pagaliau pasiekęs išėjimą, Karolis nusipirko dešrainį ir „Coca Cola“ gėrimą. „Toji padažų savitarna man irgi visai nepatiko – jei rankose turi piniginę ar kokį kitą daiktą, tai yra labai nepatogu. Maisto prekių parduotuvėje pasirodė labai brangu“, - sakė Karolis, kuris prisipažino į IKEA važiuosiantis tik iš bėdos.

REKLAMA
REKLAMA

IKEA: viskas pagrįsta patirtimi

Apie minėtus nesklandumus pasiteiravus parduotuvės IKEA atstovų nuomonės, Vilniaus vadovas Marius Martinaitis sakė, kad visa IKEA sistema yra sukurta remiantis ilgamete patirtimi, todėl tai yra tik laiko ir pripratimo klausimas.

„IKEA Vilnius parduotuvė yra didžiausia visose Baltijos šalyse (būtent parduotuvė – ne prekybos centras!), jos plotas sudaro 26 tūkst. kv. metrų, todėl nenuostabu, kad mūsų pirkėjai dar nėra pripratę prie tokių didelių atstumų. Kaip ir visos IKEA parduotuvės, IKEA Vilnius parduotuvė suprojektuota ir pastatyta pasinaudojant per ilgus veiklos metus sukaupta didžiule patirtimi“, - balsas.lt sakė M. Martinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, visos IKEA parduotuvės sukurtos taip, kad būtų patogios, atviros ir svetingos. Visoje parduotuvėje yra iškabintos aiškios ir paprastos nuorodos, kaip greitai ir sklandžiai pereiti iš vieno skyriaus į kitą, o skubantieji pirkėjai gali pasinaudoti kelią sutrumpinančiais praėjimais, kurie taip pat nurodyti parduotuvės nuorodose ir lankytojams dalijamuose lankstinukuose-prekių sąrašo lapeliuose.

Viešasis transportas – kantriems

Nors šalia IKEA yra įrengtos viešojo transporto stotelės, bent jau kol kas atvykti į parduotuvę autobusu sau gali leisti tik turintys daug laiko ir nestokojantys kantrybės.

Šalia parduotuvės yra įrengtos dvi stotelės, tačiau vienoje (link miesto) autobusai nestoja ir jokio transporto, vežančio link miesto, nėra. Taip pat nėra ir kursuojančio autobuso, pažymėto numeriu 2, tvarkaraščio.

Tas pats autobusas kas 15-20 minučių važiuoja tik Tarptautinio Vilniaus oro uosto link, iš kur vėliau suka į stotį. Važiuoti iki oro uosto, paskui persėsti ir važiuoti iki centro – tiek laiko, tiek kainos atžvilgiu yra nepatogus sprendimas. Be to, nors nuo oro uosto iki IKEA vos viena stotelė, nuvažiuoti tiesiai į parduotuvę iš čia galimybės nėra. M. Martinaičio balsas.lt pasiteiravus, ar šie trūkumai bus šalinami, jis teigė, kad tai nėra parduotuvės kompetencija, todėl šiuo klausimu siūlo kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybės specialistus, atsakingus už viešojo transporto sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų