REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos narė Loreta Graužinienė teigia, kad daugelyje verslo sektorių reikėtų peržiūrėti atlyginimų mokėjimo sistemą pagal pareigybes, kvalifikaciją, įgytą patirtį ir kitus kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak parlamentarės, darbdaviai turėtų atlyginimų mokėjimo sistemą paversti aiškesne ir skaidresne, labiau motyvuojančia dirbti efektyviau, ir leidžiančia darbuotojui jaustis saugiai dėl savo ir savo šeimos socialinės gerovės.

REKLAMA

„Dažnai oficialiai rodomas atlyginimas neatspindi tikrojo. Reikia pripažinti, kad tebeegzistuoja atlyginimų šešėlis. Tai glaudžiai susiję su socialinių pašalpų sistema. Kartais darbuotojai patys darbdavių prašo oficialiai nerodyti viso atlyginimo. Taip stengiamasi , kad neišaugtų matomos šeimos pajamos ir būtų galima iš valstybės sulaukti vienos ar kitos pašalpos arba kompensacijos. Tačiau žmonės neturėtų gyventi šia diena, būtina pagalvoti apie socialines garantijas ištikus bėdai, susirgus, darbdaviui atleidus juos iš darbo arba apie tai, kokio dydžio pensiją gaus senatvėje“, — teigia parlamentarė.

Seimo narė ragina gyventojus savo interesus aktyviau ginti pasitelkiant profsąjungas. Anot L.Graužinienės, nereikėtų pamiršti , kad aiški ir skaidri darbuotojų atlyginimų sistema svarbi pritraukiant į Lietuvą užsienio investicijas.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų