REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Palangoje neblaivus į nemalonų incidentą įsivėlęs Londono olimpinių žaidynių bronzos medalininkas 21 metų Evaldas Petrauskas susilauks sankcijų iš Lietuvos bokso federacijos (LBF). „Dabar galiu dalytis liūdesiu ir nusivylimu. Išsiaiškinę visas aplinkybes verdiktą priimsime pirmadienį arba antradienį“, - Balsas.lt sakė LBF prezidentas Darius Šalūga.

Komentuodamas talentingo boksininko elgesį pajūryje D. Šalūga tvirtino, kad vienareikšmiškai jį vertina labai blogai: „Tokius laimėjimus iškovojęs olimpiadoje žmogus turėtų būti etalonu ir pavyzdžiu visiems.“

E. Petrauskas naktį iš pirmadienio į antradienį kavinėje „Kaukazietiški patiekalai“, kaip įtariama, išplūdo ir alumi apipylė barmenę bei su juo šokti atsisakiusią merginą, esą bandė joms smogti, bet buvo sutramdytas aplinkinių, be to, priešinosi apsauginiams. Sportininkui buvo nustatytas 2,51 promilės girtumas, dėl jo veiksmų pradėtas tyrimas.

– Kokių imsitės veiksmų, kad panašūs incidentai nepasikartotų? – paklausėme D. Šalūgą.

– Įvykio aplinkybės dar nėra iki galo žinomos. Federacija pirmadienį arba antradienį kviečia komiteto posėdį, kur bus svarstomas E. Petrausko elgesys. Matysime, kiek jis išpūstas ar liūdnas ir priimsime sprendimą. Viena aišku, kad tokio elgesio netoleruojame.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokia bausmė iš federacijos gali grėsti boksininkui?

– Kol kas nenoriu apie tai kalbėti, kol iki galo nepaaiškėjo aplinkybės. Norime gauti objektyvius faktus ir iš anksto neteisime. Kai tik turėsime savo verdiktą, išplatinsime jį per žiniasklaidą. Dabar galiu tik dalintis liūdesiu ir nusivylimu.

REKLAMA

– Pats sportininkas šįryt kalbėjo, kad užglaistė konfliktą ir su policija reikalų neturės.

– Tokie poelgiai visiškai nesuderinami su sportiniu džentelmenišku elgesiu. Bet kokiu atveju, ar policija tęs tyrimą ar ne, svarstysime ir priimsime kažkokį sprendimą.

– E. Petrauskas incidento metu buvo neblaivus, pats sakė, kad buvo išgėręs alaus. Juk tai nesuderinama su sportiniu režimu, juolab, kad lapkritį laukia kovos pasaulio bokso čempionate?

Tai liūdina. Ir atsakomybė krenta ne tik ant paties boksininko, bet ir ant trenerio, ir federacijos. Rugsėjo 14 dieną rengiame didelę šventę, skirtą Lietuvos bokso 90 metų jubiliejui, tad tokie įvykiai temdo gerą nuotaiką. Kalbant apie sportinį režimą net ir viena tokia diena gali lemti neigiamus rezultatus.

Balsas.lt primena, kad šių metų kovą sporto pasaulį supurtė kitas buvęs kovinių sporto šakų atstovas Remigijus Morkevičius. Buvusi bušido žvaigždė Kaune būdamas neblaivus koja nokautavo gatvėje užkalbintą merginą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų