REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje auga integruotos komunikacijos poreikis

Trys iš penkių klientų prašo integruotų komunikacijos sprendimų

Gana vangiai atsigaunant atskiroms komunikacijos rinkos šakoms, pastebima, kad įmonės, siekdamos veiklos efektyvumo, vis labiau domisi integruotos komunikacijos sprendimais. Augantį rinkoje integruotos komunikacijos vertės suvokimą ir poreikį rodo vienos didžiausių Lietuvoje komunikacijos agentūrų grupių „Idea Group“ 2012 m. veiklos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei pusė pajamų – iš integruotų projektų

Per pastaruosius penkerius metus akivaizdžiai didėjo grupės pajamos būtent iš integruotų projektų ir klientų, kuriems paslaugas integruotai teikė kelios skirtingų sričių agentūros, priklausančios grupei. Pernai tokios pajamos sudarė 66 proc. visų „Idea Group“ pajamų, o 2008 m. – tik 6 proc.

REKLAMA

„Būdami bemaž vienintele de facto integruotai dirbančia komunikacijos agentūrų grupe, aiškiai matome pokyčius rinkoje. Dabar trys iš penkių atėjusių klientų nebeprašo tiesiog „outdoor’o“ ar „gerų kainų“, o nori „komunikacijos sprendimų“, klausia patarimų. Vis dažniau ieškoma partnerio, kuris matytų visumą, sujungtų taškus ar sudėliotų juos ant visų reikalingų „i““, – sako „Idea Group“ vadovė Lietuvoje Ieva Vozbutaitė-Beliauskė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot I. Beliauskės, Estijoje pokyčiai dar ryškesni – prieš kelerius metus vos pusė klientų norėjo komunikacijos paslaugų paketo „iš vienų rankų“, o pagal 2012 m. rezultatus jų buvo jau trys iš keturių.

Sąskaitų – už 20 mln. litų

Bendras „Idea Group“ augimas Lietuvoje pagal 2012 m. audituotus duomenis sudarė 2 proc. Pernai grupės pajamos Lietuvoje sudarė beveik 20 mln., t. y. 192 74 990 litų, o konsoliduotos grupės pajamos Baltijos šalyse buvo apie 70 mln. litų. Bendras grupės veiklos pelnas lyginant su pernai augo 8 proc. ir siekė beveik puspenkto milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be tokių ilgamečių klientų kaip „Red Bull“,„Reckit-Benkizer“, „Nivea“ „Vilniaus margarino gamykla“, „Moment credit“,„Vilniaus degtinė“, „Deichmann“, 2012 m. prie įmonės klientų portfelio Lietuvoje prisijungė „Google“,„Mineraliniai vandenys“, „Lietuvos draudimas“, o šiemet grupė pradėjo dirbti su „Borjomi“, „Panorama“, „Nestle“, „Bonduelle“, „Suslavičius-Felix“ ir kitais Lietuvos bei tarptautiniais prekių ženklais.

Labiausiai augo viešųjų ryšių ir skaitmeninės rinkodaros agentūros

Iš visų „Idea Group“ sudarančių komunikacijos įmonių 2012 m. labiausiai Lietuvoje augo skaitmeninių sprendimų ir ryšių su visuomene agentūra, kurios augimas pernai siekė 20 proc.

REKLAMA

„Idea PR“ vadovė Kristina Milčienė komentuoja: „Tradicinė reklama ir komunikacijos priemonės – aktualios. Išmintingas jų panaudojimas kartu su viešųjų ryšių ir skaitmeninės rinkodaros įrankiais didina komunikacijos efektyvumą. Tokiu būdu skaitmeninės rinkodaros ir ryšių su visuomene agentūros tampa vis svarbesnės strategiškai planuojant komunikaciją, nes integruoti projektai užtikrina geresnę investicijų gražą klientams.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų