REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos valstybėse ir Lenkijoje plėtojęs kontrabandinį verslą Marianas Taraškievičius yra nepakaltinamas, nes serga sunkia depresijos forma.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas gavo ekspertų išvadas, kuriose teigiama, kad už kontrabandą teisiamas Marianas Taraškievičius, serga sunkia depresijos forma ir jam būtina taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

REKLAMA

Anot ekspertų, kaltinamasis nesuvokia ir negali valdyti savo veiksmų, todėl prieš teismą negali stoti.

Šiuo metu M. Taraškievičius yra gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, sustiprinto režimo sąlygomis.

Sulaikytasis į teisėsaugininkų akiratį įkliuvo dar prieš trejus metus, kai Muitinės kriminalinės tarnyba (MKT) ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai sulaikė dvidešimt vilkikų su kontrabandinėmis cigaretėmis iš Rusijos ir Baltarusijos, kurių vertė siekė 23 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kontrabanda sulaikyta ir kaimyninėse valstybėse – Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje. Demaskavus vadeivą pareigūnai surengė pasalą M. Taraškievičiui. Sulaikius jo visureigį, aptikta grynųjų pinigų. Įtariamasis teigė, kad tai pinigai jo asmeniniams poreikiams.

M. Taraškievičius yra įtariamas ir prekyba narkotikais. Už tai į jo gyvybę buvo pasikėsinta prieš dešimt metų Kalvarijų gatvėje. Prie automobilio buvo pritvirtintas sprogmuo.

Vilniaus apygardos teismui valstybės kaltintojai aiškino, kad be kontrabandos cigaretėmis, kaltinamasis 2010 metais savo namuose pardavė valstybės saugomam liudytojui beveik 100 g narkotinės medžiagos, kurioje yra kokaino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Taraškievičius po sulaikymo pakliuvo į Lukiškių tardymo izoliatorių, kur neva pasijuto blogai – jam nustatyta depresija.

Tai patvirtino ir ekspertai. Tačiau Generalinė prokuratūra surado ekspertų sąsają su M. Taraškievičiumi ir anuliavo išvadas. Tačiau ir antra ekspertų grupė patvirtino tą pačią diagnozę.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų