REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams teko antrankiais ir ašarinėmis dujomis tramdyti įsisiautėjusį Lenkijos pilietį. Šį vyrą dėl įtartino jo elgesio atsisakė skraidinti į Angliją vykusio lėktuvo įgula.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kauno oro uoste budintys pasieniečiai gavo pranešimą, kad į Londoną vykstančio orlaivio salone yra galimai neblaivus asmuo.

REKLAMA

Lėktuvo vadas VSAT pareigūnams pateikė raportą, jog 36 metų Lenkijos pilietis atsisako klausyti instruktažo, trukdo orlaivio įgulai, galimai yra apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kelia potencialią grėsmę skrydžio saugumui, todėl nebus skraidinamas minėtu reisu.

VSAT pareigūnai nurodytą vyrą išlaipino iš lėktuvo ir atvestino į keleivių terminalą. Tačiau lenkas, supratęs, jog kelionės tęsti jam nebus leista, pasipriešino ir atsisakė eiti į tarnybines pasieniečių patalpas. Agresyviai nusiteikusį ir besiskeryčiojantį užsienietį VSAT pareigūnai iš pradžių įspėjo žodžiu, tačiau tai vyro nepaveikė. Pasieniečiai prieš įžūlų keleivį panaudojo fizinę jėgą bei specialiąsias priemones – antrankius ir ašarines dujas.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkas, prievarta atvesdintas į tarnybines VSAT patalpas, atsisakė pasitikrinti blaivumą, tad buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Tačiau ir čia užsienietis nenurimo – necenzūriniais lenkiškais bei angliškais žodžiais išplūdo pasieniečius, rodė nepadorius gestus, o galiausiai pagrasino fiziniu susidorojimu. Ketvirtadienį po vidurnakčio pasieniečiai Lenkijos pilietį perdavė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Vyrui dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Dėl užsieniečio sukelto incidento teko atidėti į Londoną skridusio lėktuvo pakilimą. Orlaivis nustatytu reisu išvyko pusvalandžiu vėliau, nei buvo numatyta tvarkaraštyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų