REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Afrikos verslininkas Elonas Muskas, kompanijos „Tesla Motors“, labiausiai išgarsėjęs kaip vienas iš elektroninių pinigų sistemos „PayPal“ įkūrėjų, neseniai pristatė subgarsinių traukinių „Hyperloop“ sistemos projektą.

Pietų Afrikos verslininkas Elonas Muskas, kompanijos „Tesla Motors“, labiausiai išgarsėjęs kaip vienas iš elektroninių pinigų sistemos „PayPal“ įkūrėjų, neseniai pristatė subgarsinių traukinių „Hyperloop“ sistemos projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši sistema turėtų nugabenti keleivius iš San Franckisko į Los Andželą per 30 minučių. Toks futuristinis projektas jau gavo kritikos porciją, ir net jeigu kažką panašaus iš tiesų pavyks pastatyti, greičiausiai tai sulauks nuožmaus vietinės valdžios pasipriešinimo.

REKLAMA

Tačiau juk ir multimijardieriams kartais norisi pasvajoti. Mixstuff.ru pristato dar keletą stulbinamų projektą, kurių autoriai – žmonės su daug pinigų.

„SpaceX“

E. Muskas įkūrė „SpaceX“ – privačią kompaniją, kuri projektuoja, kuria ir paleidžia kosminės raketas. Galutinis kompanijos darbo tikslas – sukurti žmonėms galimybes gyventi kitose planetose.

2012 metais „SpaceX“ tapo pirma privačia kompanija, kuri sugebėjo kosmose savo kosminį laivą sugebėjo sujungti su tarptautine kosmine stotimi.

REKLAMA
REKLAMA

Giliavandenis batiskafas

Jamesas Cameronas, „Titaniko“ ir „Avataro“ režisierius, sukūrė giliavandenį aparatą, kurį panaudojo pasinerimui į giliausias vandenyno vietas. 2012 metais jis tokiu būdu pabuvojo Marianų įduboje. Šiais metais jis padovanojo savo išradimą okeanografijos institutui.

„SpaceShipOne“

Kompanijos „Microsoft“ bendraįkūrėjas Paulas Allenas sukūrė „SpaceShipOne“ – suborbitinį pilotuojamą kosminį laivą. 2004 metais jis tapo pirmuoju kosminiu laivu, galinčiu du kartus per dvi savaites išeiti į kosminę erdvę su žmonėmis viduje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Giliavandenis povandeninis laivas „Virgin Oceanic“

Richardas Bransonas, kosmoso kompanijos „Virgin Galactic“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius, savarankiškai dirba giliavandeniame povandeniniame laive „Virgin Oceanic“.

Žmogus-avataras

Birželį „New York Times“ rašė apie rusų multimilijonieriaus Dmitrijaus Ickovo projektą, kuriam jis išleido jau apie tris milijonus dolerių. Jis nori pradėti masinę avatarų su veikiančiomis smegenimis, pasąmone ir individualumu leidybą. Teoriškai tokie robotai galės pakeisti žmogaus kūną ir su jų pagalba bus galima įgyti nemirtingumą.

REKLAMA

Atostogos Marse

Dennisas Tito, buvęs NASA mokslininkas, vykdomasis investicinės kompanijos „Wilshire Associates“ direktorius ir pirmasis kosmoso turistas, vasarį pareiškė, kad 2018 metais ketina išsiųsti du laiminguosius į kelionę į Marsą.

Didžiausias pasaulyje teleskopas

Gordonas Moore‘as, 84 metų amžiaus kompanijos „Intel“ bendraįkūrėjas nori pastatyti didžiausią pasaulyje teleskopą. Trisdešimties metrų įrenginys turėtų būti pradėtas statyti kitais metais neveikiančio ugnikalnio viršūnėje Havajuose. Teleskopas bus tris kartus tikslesnis už visus šiai dienai egzistuojančius. Preliminariais skaičiavimais, jo statybos kainuo 1,3 milijardo JAV dolerių.

REKLAMA

Tyrimų laivas

Ericas Schmidtas, „Google“ įkūrėjas ir direktorius, pristatė tyrimų laivą „Falkor“ – laivą, kuris kainavo 94 milijonus dolerių. Šiandien jį vadina „vandenyno tyrinėtojų svajone“.

Pramoninis asteroidų įsisavinimas

2012 metų balandį pramoninio asteroidų įsisavinimo kompanija „Planetary Resources“, kurią įkūrė „Google“ įkūrėjai Lary Page‘as ir E. Schmidtas kartu su J. Cameronu, pareiškė, kad iki 2014 metų planuoja išleisti pirmą seriją nedidelių kosmoso teleskopų, kuriais bus galima tyrinėti netoli Žemės esančius asteroidus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikrodis 10 tūkstančių metų

„Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas investavo 42 milijonus dolerių į idėjos realizavimą – Teksaso kalnuose sukurti laikrodį, kuris veiks 10 tūkstančių metų...

Kompanija „Washington Post“

Ne taip seniai tas pats J. Bezosas įsigijo kompaniją „Washington Post“ už sumą, už kurią būtų galima pastatyti šešis tokius laikrodžius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų