REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar miesto centre buvo galima išvysti kažkur skubančių ir besiblaškančių mamų su vežimėliais. Tik jos ne klaidžiojo ieškodamos kelio, o dalyvavo smagiame orientaciniame žygyje. Šio renginio tikslas – ne tik pakviesti vaikučius auginančiąsias aktyviai praleisti popietę, bet ir priminti, koks svarbus ir mamai, ir jos kūdikiui yra maitinimas krūtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausi pagalbininkai – vyresni vaikai

Netradicinio renginio dalyvės turėjo kuo greičiau surasti penkias vietas, užšifruotas šaradoje, pavyzdžiui, nusifotografuoti prie Migelio de Servanteso personažo, kovojusio su vėjo malūnais, arba surasti „žvaigždėtą“ parduotuvę ir ten įsigyti bet kokį produktą.

REKLAMA

Visos mamos tvirtino, kad sunkiausia buvo atrasti Respublikos gatvės 30-ąjį pastatą. Nors beveik visoms ne kartą teko lankytis Lėlių vežimo teatre, tačiau kad jis yra Respublikos gatvėje, visoms buvo naujiena.

„Į Lėlių vežimo teatrą nueiname dažnai, bet kad tai bus tas adresas, kurio ieškojome, net nepagalvojome. Tai buvo viena sunkiausių užduočių“, – „Sekundei“ teigė pirmoji kartu su seserimi kliūčių ruožą įveikusi Silvija Barzdienė.

REKLAMA
REKLAMA

Į renginį moteris atvyko su trimis sūnumis, jauniausiam – vos mėnuo. Jai draugiją palaikė sesuo Sigita Jakubonienė, į renginį ji atskubėjo su abiem dukrelėmis.

S. Barzdienė pasakojo, kad jaunystėje aktyviai užsiėmė orientaciniu sportu, tad labai smagu buvo prisiminti tas dienas.

„Pirmą vaiką ir aš, ir sesuo auginome kartu. Dalyvaudavome visur, kur tik galėdavome. Dabar auginame mažiausius, ir vėl laiką leidžiame kartu. Tik vyriausiuosius šiandien palikom namuose prižiūrėti ūkio“, – juokavo keturių sūnų mama.

Jos teigimu, vyresni vaikai buvo tikri pagalbininkai. Tokios užduotys jiems – anaiptol ne naujovė. Mat aktyvios mamos per šventes vaikams organizuoja įvairias orientacines varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažniausiai renginius vaikams darome pačios, nelaukiame, kol kas sugalvos. Dalyvaujame visi kartu, bet dažniausiai jie viską padaro pirmieji. Ir šiandien vaikai buvo didžiausi mūsų pagalbininkai“, – pasakojo iš Uliūnų atvykusi S. Barzdienė.

Suvienijo mamas

S. Barzdienės teigimu, auginant vaikus svarbiausia neužsidaryti namuose, o tokie renginiai – puiki proga prasiblaškyti ir praleisti laiką su šeima.

„Dabar toks metas, kad iš namų praktiškai niekur neišeinu, tad buvo proga pasidomėti, kokios mieste vyksta parodos, renginiai“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA

Orientacinėse lenktynėse dalyvavusi Amita Repšaitė teigė, kad tokie renginiai mieste – būtini. Nors Panevėžyje įvairių renginių trūkumu skųstis nederėtų, tačiau reikėtų daugiau reklamos. Ji apie varžybas sužinojusi tik iš „Facebooko“.

„Nustebau radusi tiek mažai mamų. Manau, jeigu būtų daugiau informacijos apie tokį smagų renginį, dalyvių tikrai būtų gausiau, juk Panevėžyje mamytės gana aktyvios. Kita vertus, kuo mažiau dalyvių, tuo didesnė tikimybė laimėti“, – juokavo A. Repšaitė.

Jai pritarė Sandra Zalieskienė. Jaunos mamos nuomone, tokie renginiai kaip šis yra puiki proga susipažinti mamoms, auginančioms panašaus amžiaus mažylius. Gatvėje užkalbinti vežimėlį stumiančią moterį nėra jauku, o čia pokalbis užsimezga be didelių pastangų.

REKLAMA

„Dalyvauti sumaniau tik šiandien. Atsivertusi laikraštį pamačiau skelbimą ir pamaniau: kodėl ir man nenueiti. Tikrai smagiai praleidau laiką“, – sakė Sandra.

Laukia močiučių ir anūkų varžybos

Kaip teigė viena iš renginio organizatorių Panevėžio moterų užimtumo ir informacijos centro vadovė Vaida Dainevičienė, norėjosi miesto centre matyti daugiau mamų. Tačiau čia tik pirmas blynas, dalyvės įspūdžiais pasidalys su kitomis, gal kuri perskaitys spaudoje ir kitąmet jau daugiau moterų įsitrauks į orientacines varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad jų bus tikrai daugiau, o gal tai taps kasmečiu renginiu. Šiandien sulaukėme iš praeivių prašymų organizuoti močiučių ir anūkų orientacines varžybas, tad galbūt kitąmet įgyvendinsime ir šią idėją“, – sakė V. Dainevičienė.

Visos dalyvės gavo čekius knygoms ir sporto klubo abonementui įsigyti bei mokyklinių prekių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų