REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad įvertinus riziką vartotojų sveikatai, uždrausta platinti galimai nesaugių lenkiškų salotų konservų partiją. Iš rinkos surenkamos stiklainiuose po 830 g išfasuotos „Salotos su baltais kopūstais ir paprika“ (prekinis ženklas „Frutico“, tinkamumo vartoti terminas iki 2015-01-18).

REKLAMA
REKLAMA

Skubų tyrimą Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo gavusi vartotojo skundą, kad valgant minėtas salotas, stiklainio viduje buvusia stiklo šuke jis susižalojo burnos gleivinę ir liežuvį. Tyrimo metu nustatyta, kad į Lietuvos rinką 1912,32 kg (2304 indelius) šių produktų įvežė UAB „Deilena“ (Europos pr. 122, Kaunas).

REKLAMA

Įmonei uždrausta platinti nesaugius minėtos partijos „Salotų su baltais kopūstais ir paprika“ konservus ir nurodyta nedelsiant surinkti juos iš rinkos. Informacija apie nesaugias lenkiškas salotas perduota Europos Komisijai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perspėja vartotojus, įsigijusius minėtų salotų konservų, jų nevartoti ir gražinti pardavėjui. Primename, kad iš rinkos surenkamos vienos partijos stiklainiuose po 830 g išfasuotos „Salotos su baltais kopūstais ir paprika“ (prekinis ženklas „Frutico“, tinkamumo vartoti terminas iki 2015-01-18).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų