REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Atvira erdvė" – tai ketvirtus metus gyvuojanti Menų spaustuvės programa, siekianti ugdyti naują profesionalių scenos menininkų kartą, kviesdama juos kurti, eksperimentuoti ir scenos kalba prabilti apie visuomenei aktualias problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi šiemet atrinkti projektai vienaip ar kitaip žada nagrinėti skaudžias mūsų visuomenei problemas. Šokėjas ir choreografas Petras Lisauskas savo spektakliu prabils apie pašėlusį mūsų gyvenimo tempą, kurio pasekmė dažnai būna bemiegės naktys, streso nualinto žmogaus bandymas rasti ramybę bei saugumą. "Lopšinė nemigai" – tai šokio spektaklis, susidedantis iš skirtingų etiudų, kuriuos vienija miego ir nemigos, triukšmo ir ramybės, streso ir harmonijos temos.

REKLAMA

Kitus du projektus realizuos LMTA trečio kurso studentų bendraminčių grupė. Studentai teigia kuriantys eksperimentinę teatro laboratoriją-grupę, kurią sudaro būsimi ir esami teatro ir kino režisieriai, aktoriai, kompozitoriai, choreografai, scenografai.

Šiuo metu Dartingtono menų kolegijoje (Jungtinė karalystė) teatro režisūrą studijuojanti Olga Generalova imsis statyti spektaklį pagal Richardo Brautigano romaną "Arbūzų cukruje", kuriame pasakojama apie utopinę bendruomenę už visuomenės ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas – Artūro Areimos režisuojamas spektaklis "Hamletas. Žiauru. Demaskuoti herojų" (pagal Michalo Walczako pjesę "Kelionė į kambario vidų"), kuriame atskleidžiama žmogaus, išėjusio už visuomenės ribų į savo kambarį drama.

Ketvirtasis projektas – tai kaunietės dailininkės grafikės Auksės Petrulienės sumanytas audiovizualinis spektaklis "Stumbras ant taburetės". Kartu su bendraminčių grupe subūrusi "Psilikono teatrą" grafikė pristatė jau ne vieną performansą su savo pačios gaminamomis silikono lėlėmis meno nepaliestose vietose (Kauno daugiabučių kiemuose, sporto klubo baseine). Vaidinimas bus skirtas mūsų visuomenės nusivylimo ir kolektyvinės depresijos, kuri dažnai veda į savižudybę, gydymui.

Per pastaruosius dvejus metus "Atviros erdvės" programai buvo sukurta 14 teatro ir šokio spektaklių bei tarpdisciplininių projektų. Praeitais metais šiai programai sukurtas Loretos Juodkaitės ir Valentino Masalskio bendras darbas "Salamandros sapnas. Paveikslas" šiemet buvo apdovanotas dviem "Auksiniais kryžiais" – už geriausią sezono debiutą (Loreta Juodkaitė) ir muziką (kompozitorius Marius Baranauskas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų