REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai: klimato atšilimas sulėtėjo

Vis dėlto nesutariama, kas nulėmė tokius klimato pokyčius

Mokslininkai vargsta bandydami paaiškinti, kodėl visuotinis atšilimas sulėtėjo per paskutinį dešimtmetį. Taip skelbiama neviešinamoje Jungtinių Tautų ataskaitoje apie klimato kaitą, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Tarpvyriausybinė studija teigia, kad mokslininkai 95 procentais yra užtikrinti, kad žmonės yra kalti dėl klimato kaitos, tačiau jie nesutaria dėl vieningos nuomonės, kodėl žemės paviršiaus temperatūra nepakito kaip prognozuota per paskutinius 15 metų.

REKLAMA

Minėtame dokumente mokslininkai teigia, kad klimato kaitos paaiškinimai gali varijuoti nuo vulkanų pelenų, mažesnio karščio iš saulės iki vandenynų gebėjimo sukaupti didesnius karščio kiekius.

XX amžiaus aštuntajame dešimtmetyje pasaulyje temperatūros sparčiai augo, tačiau per paskutinius 15 metų augimas sulėtėjo (nuo 1998 metų), o kai kurie sako, kad klimato atšilimas išvis sustojo.

„Mokslininkai įvardija kelias priežastis dėl klimato atšilimo tempų sulėtėjimo: didesnis vulkanų pelenų kiekis, kas neleidžia intensyviems saulės spinduliams pasiekti žemės paviršių; mažesnis saulės aktyvumas; vandenynai sukaupia didesnius karščio kiekius nei anksčiau“, - teigė „Reuters“ korespondentas Alisteris Doyle‘as.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų