REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 54% Lietuvos gyventojų planuoja stebėti artėjančio Europos krepšinio čempionato kovas. Tai paaiškėjo iš „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos, kurią užsakė oficialus Europos krepšinio čempionato transliuotojas skaitmeninė televizija „Viasat“.

REKLAMA
REKLAMA

Toks susidomėjimas Europos krepšinio čempionatu, pasak Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio, gali būti ir dėl to, kad tai ypač stiprus turnyras: „Europos krepšinio čempionatas yra vienas sunkiausių turnyrų, net stipresnis už Pasaulio čempionatą ar olimpiadą, nes čia visi žaidžia. Tuo labiau, kad šįkart bus 24 komandos.“

REKLAMA

Žiūrėti „Eurobasket 2013“ ketina trys ketvirtadaliai vyrų ir apie trečdalis moterų. Taip pat čempionatas bus populiarus tarp 26–35 m. amžiaus grupės atstovų ir didžiausias pajamas turinčių žmonių. Mažiausiai Europos krepšinio čempionatu domėsis pensininkai. 14% Lietuvos gyventojų stebės tik mūsų šalies rinktinės kovas.

„Iš to, kad net 40% Lietuvos gyventojų ketina stebėti ir tas Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose mūsų rinktinė nežais, matome, kaip lietuviai mėgsta šį žaidimą. Aukščiausio lygio krepšinis, kurį žaidžia geriausi Europos krepšininkai, nepalieka abejingų“, – teigia „Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalims Karolis Dapkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Per čempionatą „Eurobasket 2013“, rugsėjo 4–22 d., Lietuvos gyventojai galės matyti daugiau Europos krepšinio rungtynių nei bet kada iki šiol. Oficialus čempionato transliuotojas skaitmeninė televizija „Viasat“ skelbia, kad kanalu „Viasat Sport Baltic“ tiesiogiai parodys daugiau kaip 60 rungtynių, o TV3 – visas Lietuvos rinktinės rungtynes ir svarbiausias finalinio etapo kovas.

Apie tyrimą

Tyrimą 2013 m. liepos mėn. atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Spinter tyrimai“, tarptautinio rinkos tyrimų institutų tinklo IRIS visateisė narė. Tyrimui buvo apklausti 1003 respondentai. Naudojant tyrimo duomenis nuoroda į skaitmeninę televiziją „Viasat“ ir „Spinter tyrimus“ – būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų