REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos Rivjeroje ir toliau siautėja vagys

Šį kartą, kaip praneša portalas „Sky News“, remdamasis Kanų policijos departamento pranešimu, iš prabangaus viešbučio netoli Nicos vagys nugvelbė 53 000 dolerių.

Pagrobti ir pasai

Žydrojo kranto – taip dar vadinama Prancūzijos Rivjera (rytinė Viduržiemio jūros pakrantė Pracūzijoje) – kurortiniame miestelyje Saint-Žan-Kap-Fera esančiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Grand Hotel“ buvo išlaužti du seifai. Iš jų pagrobti ne tik pinigai, bet ir juose saugomi pasai. Dar ant kelių seifų paliktos laužimosi žymės – spėjama, jog plėšikai skubėjo.

Nors viešbučio administracija apie įsilaužimą tuoj pat pranešė policijai, o ši blokavo visus kelius, tačiau plėšikų pagauti nepavyko. „Grand Hotel“ viešbutis labai populiarus tarp žvaigždžių ir oligarchų.

Deimantų paroda

O vos prieš savaitę buvo įvykdytas įžūliausias ir stambiausias 21-ojo amžiaus Europoje apiplėšimas, kai buvo pagrobtos brangenybės, įvertintos daugiau nei 100 milijonų eurų. Beje, tai ne pirmoji ir, ko gero, ne paskutinė panaši vagystė Žydrojo kranto rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltėliai tą kartą nusitaikė į vieną prabangiausių ir puošniausių viešbučių „Carlton Intercontinental“, esančių Kruazeto krantinėje. Mat jame nuo liepos 20-osios vyko firmos „Leviev“ juvelyrinių dirbinių paroda.

REKLAMA

Ši garsi firma priklauso kilusiam iš Taškento Izraelio milijardieriui Levui Levajevui. Paroda buvo tikrai unikali ir atitiko savo pavadinimą – „Extraordinary diamonds“ („Rečiausieji deimantai“).

Liudininkai pasakoja, jog viskas įvyko vidury baltos dienos. Į salę, kurioje buvo išdėliotos brangenybės, įsiveržė ginkluotas pistoletu vyras. Jis mūvėjo pirštines, dėvėjo beisbolo kepuraitę, o jo veidą dengė šalikas. Įsiveržėlis apstulbusių apsaugininkų, pardavėjų ir administratoriaus akyse akimirksniu susižėrė brangenybes, tame tarpe ir tuziną rankinių laikrodžių, gausiai inkrustuotų deimantais, ir pasišalino.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis išėjo pėsčias. Apiplėšimas įvyko akimirksniu, nebuvo jokio smurto, – papasakojo prokuroro padėjėjas Kanas Grasas Filipas Vikas. – Tačiau netoliese jo laukė bendrininkas su motociklu, kuris ir padėjo jam taip greitai pasislėpti“.

Toks įžūlus apiplėšimas pavyko todėl, kad parodos organizatoriai visai nepasirūpino tinkama brangenybių apsauga. „Rečiausi deimantai“ direkcija neinformavo miesto policijos pareigūnų apie vykstančią brangenybių parodą, o pasikliovė savo pajėgomis.

„Rožinė pantera“

Pagal vieną iš versijų, prie deimantų vagystės nagus yra prikišęs Milanas Poparičius – tarptautinės nusikalstamos grupuotės „Rožinė pantera“ narys. Ši gauja, kurios daugelis narių – Balkanų kovų veteranai – jungia daugiau nei 200 nusikaltėlių. „Rožinės panteros“ banditai yra įtariami apiplėšę daugiau nei 120 juvelyrinių parduotuvių maždaug 20 valstybių įvairiuose žemynuose: Europoje, JAV, Jungtiniuose arabų Emyratuose ir net Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apytikriais duomenimis, juvelyrai patyrė daugiau nei 600 milijonų dolerių.

Taikinys – deimantai

Šią gegužę Kanuose labai panašiomis aplinkybėmis buvo įvykdytas dar vienas plėšimas. Tuomet nusikaltėliai nusitaikė į „Novatel“ viešbutį, esantį Karno bulvare ir pagrobė šveicarų kompanijos „Chopard“ gaminius. Ši kompanija yra ne tik pagrindinė garsiojo kino festivalio rėmėja, bet ir sukūrusi pagrindinį šio festivalio apdovanojimą „Auksinę palmės šakelę“. Laimė, šis apdovanojimas buvo tinkamai paslėptas ir nepateko į plėšikų rankas.

O po keletos dienų, netoli Kanų, Antibų kyšulyje – milijardierių pamėgtoje vietoje, nežinomi plėšikai vieno renginio metu pagrobė kitos šveicarų firmos „De Grisogono“ deimantų vėrinį, vertą 2 milijonų eurų.

REKLAMA

Beje, paskutinį įžūlų apiplėšimą Kanuose spauda lygina su 2003 metais įvykdyta vagyste Antverpene (Belgija), kai buvo apiplėštas „Deimantų centras“. Tuo metu iš jo buvo pagrobta brangenybių beveik už 100 miljonų eurų.

Viešbutis „Carlton Intercontinental“ nuo plėšikų nukenčia jau ne pirmą kartą. 1994 metais nusikaltėliai iš viešbučio parduotuvės išnešė brangenybių maždaug už 60 milijonų dolerių. Plėšikų taip ir nepavyko surasti.

„Akistatos“ inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų