REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybė Makaliaus skaitytojų keliauja į Turkiją ne tik ilsėtis, pramogauti, tačiau yra svajojančių suderinti atpalaiduojantį poilsį prie baseino ir pažintį su lankytinais objektais. Jūsų dėmesiui – geriausiai vertinami lankytinos Antalijos vietos, rašo makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Archeologijos muziejus

Jeigu norite prasmingai praleisti dieną po stogu – geriausia vieta tai padaryti yra Antalijos archeologijos muziejus. Čia rasite įvairiausių eksponatų nuo seniausių laikų. Visi eksponatai yra iš Antaliios regiono ir eksponuojami chronologine tvarka. Muziejuje yra daug salių, kuriose istorija, dievai, imperatoriai, kapai, monetos ir kt. eksponatai laukia jūsų! Beje, yra salė ir vaikams.

REKLAMA

Hierapolis ir Pamukkale

Nuostabaus grožio vieta maudynėms.

Termessos

Tai senovinio miesto liekanos, stūksančios kalnų papėdėje. Jei tikėti istorikais – pats Aleksandras Didysis pavadino šį miestą nenugalimu.

Perge

Perge yra dar vieni (taip, jų ten daug!) griuvėsiai. Iki jų vykti geriausia nuomotu automobiliu. Tiesa, jeigu norite ne tik gražių nuotraukų ar gerai praleisti laiką, reikėtų samdyti gidą, kuris papasakotų apie istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaleici

Jeigu būsite Kaleici (Senoji Antalija, arba kitaip – Antalijos senamiestis) verta užsukti į Suna-İnan Kıraç muziejų. Muziejus įkurtas sename osmanų žvejo name. Čia galite susipažinti su Antalijos kultūra, ir antikiniu vietos gyvenimu. Tačiau svarbiausias senamiestyje – pats senamiestis. Siauros, mažos gatvelės, barai, kavinės, restoranai, parduotuvės – dauguma turistų Kaleicyje užbaigia dieną. Čia labai, labai gražu ir gyva.

Duden kriokliai

Duden kriokliai iš tiesų yra du atskiri traukos objektai Antalijoje. Aukštesnysis Duden krioklys (dar kartais vadinamas Kursunlu) puošia kelios mažos kaskados, esančios gražioje parko aplinkoje. Žemutinis Duden krioklys – reta galimybė pamatyti krioklį, kurio vanduo leidžiasi tiesiai į jūrą. Krioklius geriausia apžiūrėti anksti ryte, kuomet dar nėra daugybės turistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karaalioglu

Parkas netoli nuo Kaleici. Šis parkas – rami tylos oazė miesto viduryje. Čia yra kelios apžvalgos aikštelės, nuo kurių atsiveria puikūs vaizdai į jūrą ir kalnus, čia galima puikia pailsėti ar atsigaivinti medžių paunksmėje. Taip pat paskanauti ledų ar kavos.

Antalyja Marina

Jeigu jums patinka valtys, laivai, žvejai, sūraus vandens kvapas ir žuvėdros – apsilankykite Antalijos uoste. Čia apstu gražių vaizdų, kavinių ir restoranėlių. Taip pat labai daug vietinių, siūlančių pasiplaukiojimo paslaugas. Eidami čia turite tiksliai žinoti, ko norite ir kiek esate už tai pasiruošę mokėti, nes vietiniai čia gan įkyrūs.

REKLAMA

Miniatiūrų muziejus po atviru dangumi – Antalija minicity

Tai vienas iš nedaugelio objektų, gavęs 2013 metų Excellence apdovanojimą. Čia už tikrai mažą kainą (iki 7 lirų) galėsite pasivaikščioti miniatiūrų parke, kuriame apstu architektūrinių paminklų. Visi paminklai, pastatai yra sumažinti, bet tikslumas ir detalių tikroviškumas iš tiesų stulbina. Todėl, jeigu norite pasijusti tikrais Guliveriais – rekomenduojame nepraleisti šio nebrangaus, tačiau labai įspūdingo turistinio objekto

 

Hadriano vartai

Aplankykite Hardiano vartus – tai vieninteliai išlikę (tiesa, 1959 m. restauruoti) miesto vartai su gynybinės sienos fragmentu. Perženkite juos ir pabandykite pajausti kaip miestas jus pasitinka.

Hip-Notics Cable Ski

Norintiems pabėgti nuo griuvėsių ir istorijos, tingėjimo viešbutyje, siūlome apsilankyti vandens sporto pramogų parke (banglenčių ir slidžių). Čia jus galėsite ištemptais lynais pračiuožti vandens paviršiumi. Vanduo iš upės, todėl yra nesūrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų