REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti dėl policijos pareigūnų garbės ir orumo įžeidimo administracinėn atsakomybėn traukiamo buvusio Seimo nario ir buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko bylą.

REKLAMA
REKLAMA

V.Šustauskas įtariamas policininkus įžeidęs prie seksualinių mažumą eitynes liepos 27 dieną Vilniuje, Katedros aikštėje.

REKLAMA

Skandalingais pareiškimais išgarsėjusiam veikėjui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Policijos surašytame protokole teigiama, kad paklaustas, ką turi kelnėse, atsakė įžeidžiančiai necenzūriniais žodžiais.

V.Šustaukas antradienį posėdyje davė paaiškinimus. Į teismą jis buvo atvykęs su žinomu advokatu Rimu Andrikiu ir savo bendraminčiais.

"Atvykus į Vilnių, pastačius mašiną prie Vidaus reikalų ministerijos. Supratau, kad būsiu "imamas" - mano veidą pamatę policininkai ėmė skambinti mobiliaisiais.Susirinko būrys policijos, aš sakiau - pagarba valdžiai. Vienas sakė praleisti, tačiau kitas toliau buvęs vos ne už klyno griebdamas, jam, matyt, pasirodė klynas išpūstas, ką turi kelnėse. Jei būtų pasakęs, ką turiu kelnių kišenėse...Aš visą laiką kalbu liaudiškai. Ką vyras gali turėti kelnėse?", - teismui sakė V.Šustauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė tik liaudiškai atsakęs, ką vyras gali turėti kelnėse, nesipriešino ir nesistumdė.

"Jeigu jis užduoda klausimą - atsakau. Man neateina į galvą, sakyti genitalijas, tokio žodžio nežinojau", - aiškino buvęs politikas.

V.Šustauskas teismui pasakojo įvykio metu buvęs su aptemtomis džinsinėmis kelnėmis, nieko nelaikė rankose.

Kadangi V.Šustauskas savo kaltės dėl administracinio pažeidimo nepripažino, teismas nusprendė į posėdį kviesti įvykio vietoje buvusius policininkus. Jie bus apklausti kitame posėdyje, kuris vyks rugsėjo antrą dieną. Pasak teisėjos Danutės Mickevičienės, policininkų apklausos reikalingos, kad byla būtų išnagrinėta objektyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl to paties pažeidimo prieš teismą gali tekti stoti ir Seimo nariui Petrui Gražuliui. Abu jie traukiami atsakomybėn pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio 2 dalį. Ji skelbia, kad policijos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo 300 iki 500 litų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų.

Kadangi sankcijoje numatytas areštas, imunitetą turintį parlamentarą patraukti administracinėn atsakomybėn reikia Seimo sutikimo.

REKLAMA

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui jau skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą. 2010 metų spalį Seimas neleido baudžiamojon atsakomybėn patraukti per tais metais vykusias gėjų eitynes protestavusių Seimo narių P.Gražulio ir Kazimiero Uokos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų