REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kuris Lietuvos treneris dirbo su Kubos krepšinio rinktine? O ar žinote kas yra „pikenrolas“? Artėjant Europos krepšinio čempionatui DNB bankas meta iššūkį visiems aistruoliams - pasitikrinkite savo žinias DNB krepšinio IQ teste. Toks testas antradienio popietę pirmiausiai buvo pasiūlytas sporto žurnalistams ir trims Lietuvos rinktinės žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai pajuokaujame vieni iš kitų – daugelis Lietuvos krepšinio sirgalių nuoširdžiai tiki galintys patarti treneriui kaip žaisti rinktinei lemiamais momentais. Tad šis testas taps geriausia proga pasitikrinti, ko iš tikrųjų vertos kiekvieno mūsų krepšinio žinios.

REKLAMA

DNB krepšinio IQ testą sudarys 3 etapai po 36 klausimus, kurie apima Lietuvos ir pasaulio krepšinio istoriją ir taisykles, svarbiausių rungtynių statistiką ir faktus, legendinių krepšininkų ir trenerių pasiekimus. Rengiant testą dalyvavo Lietuvos rinktinės krepšininkai R. Javtokas, D. Motiejūnas, M. Kalnietis ir J. Mačiulis, kurie parengė sirgaliams specialius video klausimus.

Išsprendęs kiekvieną testo etapą sirgalius gaus unikalų savo krepšinio IQ įvertinimą. Maksimalus vieno etapo balų skaičius – 222, artimas žymiausio visų laikų Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio ūgiui. Visi virš 200 balų surinkę aistruoliai bus tituluojami „krepšinio genijais“. Galutinį testo asmeninį rezultatą įtakos ir laikas, per kurį jis bus išspręstas – kuo ilgiau sprendžiamas, tuo labiau mažės galutinis įvertinimas. Taip siekiama eliminuoti atsakymų paiešką internete.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmo etapo klausimai sporto žurnalistams pasirodė gana klampūs, ypač tie, kuriuos atsakant reikėtų pavartyti istorijos archyvus. Kaip ir reikėjo tikėtis žurnalistai neprilygo jungtinėms Roberto Javtoko, Mindaugo Kuzminsko ir Renaldo Seibučio pajėgoms, kurias dar iš šono konsultavo krepšinio komentatorius bei Lietuvos rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis. Iš 222 galimų taškų jie surinko 144.

Pasitikrinti savo žinias spręsdami testą galite paspaudę čia.

II ir III testo etapai bus skirti dar labiau pagilinti savo krepšinio žinias, už juos taip pat suteikiami IQ balai, šiuos etapus bus galima spręsti vėliau. IQ testą internetu galės spręsti visi turintieji Facebook paskyrą, testas bus prieinamas ir išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių vartotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu spręsdami DNB krepšinio IQ testą aistruoliai sužinos bent kelis naujus faktus apie krepšinį, mes didžiuosimės prisidėję prie krepšinio kultūros sklaidos ir šio visą Lietuvą suburiančio žaidimo populiarinimo“, - sako DNB banko prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas. Anot vadovo, DNB bankas jau 11 metų remia Lietuvos krepšinio rinktinę. Nors bankui pradėjus remti nedaug kas tikėjosi iš mūsų rinktinės gerų rezultatų, būtent 2003 m. Švedijoje pirmą kartą atkūrusios nepriklausomybę Lietuvos istorijoje mūsų rinktinė tapo Europos čempione.

REKLAMA

„Per visus 11 metų DNB bankas nekeitė savo strateginės krypties – rėmėme krepšinį ir pačiame krizės įkarštyje, kai ne tik krepšiniui, bet ir visai šaliai bei pačiam bankui buvo nelengva, nes norėjome parodyti – DNB banku galima pasikliauti ir gerais, ir sunkiais laikais“, - pridūrė banko vadovas. Š. Nedzinskas pajuokavo, kad Lietuvoje skaičius „11“ yra laimingas krepšiniui – Arvydas Sabonis žaidė 11 numeriu, DNB bankas remia krepšinį 11 metų. Tad drąsiai palinkėkime rinktinei Slovėnijoje – PABANDOM IŠ NAUJO!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų