REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei „Wikileaks“ ką nors publikuoja – tai reiškia, kad greitu metu galima sulaukti pasaulinio lygio skandalo. Tačiau trys užšifruoti failai, kurie buvo publikuoti vakar, taip pat patraukė visuomenės dėmesį: vienas iš jų užima net 349 GB.

REKLAMA
REKLAMA

„Wikileaks“ kartais tarsi apsidrausdama išplatina užšifruotą failą, kuriam skirtas raktas vėliau taip pat publikuojamas (o kartais ir ne). Kas gi juose slypi? Arba tai didžiulis kiekis tekstinių dokumentų, arba keletas labai kokybiškų vaizdo įrašų, kurie kaip nors susiję su labai svarbia valstybine paslaptimi. Jei tai tekstas, tai toks kiekis gali atspindėti galybę slaptos informacijos, kuris kada nors yra patekęs į „Wikileaks“ rankas.

REKLAMA

Spėlionių dabar yra daug ir įvairių: kai kurie mano, kad duomenys susiję su Edvardo Snodeno (Edward Snowden) informacija, kuria jis nutekino iš NSA darbo stočių (tačiau toks failas tikrai būtų didesnis). Failai buvo išplatinti per torrent‘us, o „Wikileaks“ visaip ragina juos siųstis ir sukurti atsarginius šaltinius.

Papildomų failų nutekinimas įvyko, praėjus 12 valandų po to, kai buvo pateiktas nuosprendis „Wikileaks“ informatoriui Bradley Manningui, taigi failai gali tapti spaudimo įrankiu JAV valdžios institucijoms, kad šios pakeistų savo nuosprendį. Bet kokiu atveju, bet šifravimo rakto failai nenaudingi, tačiau kas ten žino…  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų