REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Analizuojant smegenų nuotraukas, atliktas magnetinio rezonanso tomografijos tyrimu metu, kartu su matematiniais modeliais galima atkurti žmogaus mintis tiksliau nei bet kada anksčiau. Mokslininkai atliko bandymus, kuriuose tokie metodų taikymai padėjo nustatyti apie kokią raidę galvoja žmogus, rašo sciencedaily.com.

REKLAMA
REKLAMA

Magnetinio rezonanso tomografija tyrimo metu buvo naudojama kaip priemonė, nustatyti kurios smegenų vietos yra aktyvios, atliekant tam tikrą užduotį. Klausimas yra paprastas: ar konkretus smegenų regionas yra aktyvus ar ne. „Radboud“ universiteto (Olandija) mokslininkai žengė dar toliau ir bandė nustatyti apie kokią raidę galvoja žmogus.

Toks žingsnis į priekį, nustatynėjant žmogaus mintis, yra didelis proveržis tyrinėjant smegenis. Tačiau tokie tyrimai sukelia dvejopų pasvarstymų. Nors tokia pažanga sveikintina, kyla klausimas, kur tokia technologija gali būti panaudojama. Aišku, tokios technologijos taikymas medicinoje sveikintinas, bet spartėjant progresui, ateis metas, kai žmonių mintis bus galima skaityti net ir viešose vietose, todėl toks įrankis bus itin pavojingas totalitarinio režimo rankose. Tai gali paversti mūsų gyvenimą panašų į George Orwello romane „1984-ieji“ aprašomą pasaulį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų