REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovės atliktas tyrimas parodė, kad pusė Šiaulių regiono gyventojų nepasiruošę „juodai dienai“.

Gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovės atliktas tyrimas parodė, kad pusė Šiaulių regiono gyventojų nepasiruošę „juodai dienai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių regiono gyventojai sako, kad nėra pasiruošę susidoroti su finansinėmis duobėmis – lygiai pusė šio krašto respondentų nurodė, kad neturi sukaupę pakankamai lėšų, skirtų nenumatytoms išlaidoms, tokioms kaip ligos, traumos ar pagrindinio maitintojo netektis padengti, rodo bendrovės atliktos apklausos duomenys.

REKLAMA

Neturi rezervo

Vis dėlto Šiaulių regionas nors ir labai nežymiai, tačiau yra geresnėje situacijoje nei bendras Lietuvos vidurkis, teigiama išplatintame pranešime.

„Finansiniam saugumui užtikrinti reikia nuolat bent jau mažomis dalimis, tačiau atsidėti taupymui arba kitaip investuoti savo lėšas, o mūsų tyrimas atskleidė, jog bendrai Lietuvoje jokio finansinio rezervo neturi daugiau nei pusė arba 51 procentas gyventojų“ , - sako gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovės generalinė direktorė Asta Grabinskė.

REKLAMA
REKLAMA

Labiau taupūs – jauni vyrai

Apklausos duomenimis, 41 procentas Šiaulių regiono gyventojų teigia, kad dėl ateities jaučiasi saugiai ir jokios netikėtos išlaidos jų gyvenimo labai nesukrėstų. Likę 9 procentai respondentų sako nežinantys, kokios yra jų finansinės galimybės susidoroti su sunkumais.

Labiausiai Lietuvoje nepasiruošusios netikėtiems finansiniams sunkumams nurodė esančios moterys, kurių buvo 54 procentai, vyrų – šiek tiek mažiau 46 procentai.

Tyrimas atskleidė, kad daugiausia tų, kurie turi teigia sukaupę lėšų nenumatytiems atvejams, yra 18-24 metų respondentų tarpe, mažiausiai saugūs dėl netikėtų išlaidų jaučiasi 45-54 metų apklausos dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apklausą apie vartotojų taupymo įpročius tarptautinei bendrovei priklausančios grupės užsakymu dvylikoje Šiaurės Amerikos, Azijos ir Europos šalių atliko tarptautinė rinkos tyrimų bendrovė.

Lietuvoje buvo apklaustas iš viso 1001 respondentas, tyrimo dalyvių amžius buvo nuo 18 iki daugiau nei 55 metų.

Algirdas Balkys, Šiaulių naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų