REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija pirmadienį užbaigė įkaitų dramą vieno Vokietijos pietinio miesto rotušėje, šturmuodama pastatą ir išvaduodama du nenukentėjusius įkaitus, o jų pagrobėjas buvo pašautas.

Policija pirmadienį užbaigė įkaitų dramą vieno Vokietijos pietinio miesto rotušėje, šturmuodama pastatą ir išvaduodama du nenukentėjusius įkaitus, o jų pagrobėjas buvo pašautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši krizė Bavarijos mieste Ingolštate paskatino šalies kanclerę Angelą Merkel atšaukti ten planuotą rinkimų kampanijos susitikimą.

REKLAMA

Pasak pareigūnų, 24 metų pagrobėjui anksčiau buvo uždrausta lankytis miesto rotušėje, nes jis persekiojo vieną iš šioje įstaigoje dirbančių moterų. Ta 25 metų mergina tapo viena iš jo įkaitų.

Pagrobėjas, kurio tapatybė nebuvo paviešinta, „buvo pašautas į petį ir kojas“, o vėliau išvežtas į ligoninę, nurodė policijos atstovas Guentheris Beckas (Giunteris Bekas).

Du kiti įkaitai, tarp jų Ingolštato vicemeras, buvo paleisti iš pastato anksčiau pirmadienį, nurodė policija.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrobėjas „turėjo plastikinį pistoletą, kuris atrodė panašus į tikrą ginklą, ir didelį peilį“, dėl kurio policija buvo priversta panaudoti šaunamuosius ginklus, sakoma pirmadienio vakarą paskelbtame Ingolštato policijos pranešime.

Užpuolikas buvo žinomas priekabiautojas, kuriam buvo uždrausta įžengti į Ingolštato rotušę, nes tas vyras persekiojo vieną jos darbuotoją, sakė Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas (Joachimas Hermanas). Vokietijos naujienų agentūra DPA nurodė, kad rotušės darbuotoja buvo persekiojama ilgiau nei metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrobėjas buvo įpareigotas laikytis atokiai nuo rotušės ir galvojo, kad gali įsiveržti ten, norėdamas būti arčiau moters, kurią jis persekiojo, – aiškino G.Beckas. – Tai buvo klasikinis persekiojimo atvejis.“

Policija nurodė, kad užpuolikas yra benamis, kuriam iki praeito mėnesio taikytas psichiatrinis gydymas. Tas vyras anksčiau buvo teistas dėl asmens sužalojimo ir priekabiavimo.

Daugiau nei 200 policijos pareigūnų buvo apsupę rotušę beveik devynias valandas, kol galiausiai specialusis dalinys šturmavo pastatą. Į incidento vietą taip pat buvo atvykę 40 ugniagesių ir 50 greitosios pagalbos darbuotojų.

REKLAMA

Ši įkaitų drama prasidėjo likus kelioms valandoms iki planuoto A.Merkel atvykimo į Ingolštatą, kur pirmadienio popietę aikštėje prie rotušės turėjo prasidėti rinkimų kampanijos mitingas.

Rugsėjo 22-ąją Vokietijoje vyks nacionaliniai rinkimai, o savaitę anksčiau bus renkama Bavarijos žemės valdžia. Ingolštatas yra už 70 kilometrų į šiaurę nuo Miuncheno ir turi apie 125 tūkst. gyventojų.

Senoji rotušė, kuri yra viena iš dviejų Ingolštate, pastatyta XIV amžiuje, tačiau šis pastatas buvo išplėstas XIX šimtmetyje. Joje įsikūręs mero biuras ir miesto turizmo informacijos centras, taip pat kai kurie administracijos departamentai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų