REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Listverse.com nusprendė pasidomėti mažiausiais funkcionuojančiais mechanizmais pasaulyje. Kad ir kaip būtų keista, pavyko rasti tikrai nemažai miniatiūrinių daiktų, kuriuos, nors visiškai kitokių matmenų, naudojame ar bent apie juos girdime kas dieną.

REKLAMA
REKLAMA

10. Ginklas

Remiantis kompanijos internetiniame puslapyje pateikiama informacija, „Swiss MiniGun“ yra „revolveris, pasižymintis tokiomis pačiomis savybėmis kaip ir įprasto dydžio šio tipo ginklai“. Kaip nurodo jo pavadinimas, ginklas ir jo dalys gaminami Šveicarijoje.

REKLAMA

Šis šešių kulkų revolverio šaunamoji galia ir padaroma žala yra panaši į vaikiško šratinio ginklo.

Daug diskusijų kelia galimybė šiuos ginklus bet kur paslėpti. Juk net ir mažytis šovinys gali pražudyti, jei bus tinkamai paslėptas ir nukreiptas. Taigi, nepaisant to, kad šis daiktas atrodo kaip raktų pakabukas, tai iš tikrųjų yra ginklas.

9. Traukinio modelis

Matoma mažytė diorama padaro didelį įspūdį vien dėl savo mažumo. Tačiau jei pasižiūrėsite įdėmiau, joje pamatysime labai mažus bėgius ir jais važiuojantį traukinuką. Tai mažiausias pasaulyje žaislinis taukinukas, kurį pagamino traukinių modelių kūrimo entuziastas Davidas Smithas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra didelio ir labai postmodernaus projekto dalis – bus gaminamas didelis traukinio modelis, kuriame bus visas kaimas; šiame kaime esančioje traukiniu modelių parduotuvėje ir stovės šis modeliukas. Visos modeliuko dalys buvo išpjautos iš plastiko ranka.

8. Mašina

Pirmą kartą gamintas nuo 1962 iki 1965 metų automobilis „Peel P50 Microcar“ susilaukė naujo dėmesio po to, kai Jeremys Clarksonas 2008 metais vienu jų pasivažinėjo filmuojant populiarų televizijos serialą “Aukščiausia pavara”. Mažiausia mašina pasaulyje buvo parduota Didžiojoje Britanijoje už 200 svarų. Joje įmontuotas 49 kubinių centimetrų variklis, trys pavaros ir trys ratai. Be to jame yra tik vieną sėdynė, vienos durys, vienas valytuvas ir vienas žibintas. Pirmoje gamybinėje serijoje tokių automobilių buvo pagaminta vos apie 50.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar, praėjus beveik 50 metų po pirmosios serijos pagaminimo, „Peel“ automobiliai atrodo beveik taip pat kaip ir anksčiau, galima pasirinkti elektrinį arba dujinį jo modelį. Naujieji „Peel“ automobiliai gali pasiekti 72 kilometrų per valandą greitį ir yra 137 centimetrų ilgio.

7. Fotoaparatas

2011 metais mokslininkai Vokietijos Fraunhoferio institute sukūrė naują vienkartinį fotoaparatą. Nors toks gaminys nekelia didelės susižavėjimo bangos, svarbu paminėti, kad jos pritaikymas medicinoje. Pirmiausia, šie fotoaparatai lengvai pagaminami ir pigūs, o antra jie yra vos vieno kubinio milimetro tūrio, t.y. ne didesni už rupios druskos gabalėlį. Šie vienkartiniai fotoaparatai nepasižymi labai gera raiška – 0.06 megapikseliai – tačiau, jie gerai tinka medicininių nuotraukų darymui. Tikimasi, kad šie fotoaparatai galės paleisti endoskopus, kurie ne tik yra brangūs, bet ir reikalauja didelių lėšų tinkamai priežiūrai.

REKLAMA

6. Personalinis kompiuteris

Norvegijos “FXI technologies” rinkai pasiūlė personalinį mikrokompiuterį tikrąja to žodžio prasme. Tai, ką matote nuotraukoje, nėra USB atmintinė – tai pilnai funkcionuojantis personalinis kompiuteris su Androido arba Ubuntu operacine sistema. Tikslesnė informacija? Žinoma: 1,2 Ghx ARM pagrindinis procesorius, 1 GHz ARM grafinis procesorius, 1 GB RAM atmintis. Klaviatūra, pelė, HD displėjus gali būti lengvai prijungiami prie USB jungties.

Kaina? Remiantis kompanijos elektroniniame puslapyje pateikia informacija, šis miniatiūrinis kompiuteris turėtų kainuoti 200 dolerių.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų